Kuningatar kaurapullaneliöt

Kuningatar kaurapullaneliöt

Tuoreita marjoja kannattaa laittaa piirakoihin, etenkin niinä kuukausina kun marjakausi on parhaimmillaan. Täyte ei valu, kun laittaa piirakkaan tulevat marjat paistonkestävän hillon joukkoon. Mikäli et halua käyttää valmista paistonkestävää hilloa, vaan omaa hilloa, lisää joukkoon perunajauhoja tai sämpyläjauhoja + hyytelösokeria - ne sitovat marjojen nestettä. Pullan pinnalle voit tehdä taikinasta kauniin ristikon ja koristella piirakan vielä lopuksi tuorein marjoin (uunista ottamisen jälkeen) tai voit tehdä maistuvan muruseoksen piirakan päälle.

uunipellillinen, noin 25 palaa
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa
Täyte:
1dlpaistonkestävää vadelmamarmeladia
1dlmustikkamarmeladia
n.6dlmustikoita ja vadelmia
Muruseos:
5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlsokeria
100gvoita sulatettuna

Valmistusohje

Valmista pullataikina, katso ohje tästä linkistä. Kohota. Kauli kohonnut pullataikina pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille. Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 min ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän, esim. mustikkametsäreissun ajan. Sekoita täytettä varten varovasti marmeladit ja marjat keskenään. Levitä täyte kohonneelle pullapohjalle. Koristele piirakka kohonneesta pullataikinasta tehdyillä nauhoilla tai ripottele pinnalle hiutalemuruseos. Paista 175-200-asteisessa uunissa, toiseksi alimmalla tasolla n. 30 min. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan osittain myös herukoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)