Lakritsikinuskiruudut

Lakritsikinuskiruudut
uunipellillinen, n. 35 neliötä
Lakritsitaikina:
150gvoita tai margariinia
dltummaa ruokosokeria
2dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1rkllakritsijauhetta (esim. Urtekram tai Foodin)
4munaa
1dlappelsiinimehua tai -limonadia
Lakritsikinuski:
2dlkuohukermaa
12kplKick-patukkaa (240 g)
Pinnalle:
nonparelleja

Valmistusohje

Sulata rasva, lisää siihen sokeri ja hiutaleet. Sekoita leivinjauhe ja lakritsijauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos rasva-sokeri-hiutaleseokseen. Lisää lopuksi munat ja mehu, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä lastalla tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min niin, että pinta saa hieman väriä.

Tee pohjan kypsyessä lakritsikinuskikuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon Kick-patukat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja levitä kuorrutus heti lämpimänä ja juoksevana hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle heti haluamasi värisiä nonparelleja. Leikkaa vähän jäähtyneenä neliöiksi (5 x 5 cm) terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)