Kukkatortut leivotaan kuten lumihiutaletortut, mutta torttunyytit viilletään tässä kukiksi. Parasta näissä tortuissa on runsas täyte, jota tulee joka puraisulla suuhun. Tortut syntyvät kätevästi vain muutamasta aineesta. Lakritsiksi sopii parhaiten pehmeä maustamaton musta lakritsi. 

Ainekset 10 annosta

Taikina:
Täyte:
100
g
pehmeitä lakritsipaloja
100
g
maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
100
g
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
Koristeluun:
1
rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. 
  2. Valmista täyte. Pilko lakritsit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi joukkoon.
  3. Puolita taikinalevyt neliöiksi. Lusikoi jokaisen neliön keskelle iso ruokalusikallinen täytettä. Kostuta torttuneliön reunat vedellä. Nosta jokaisen taikinaneliön kulmat ylös nipistäen ne ja reunat suppuun. Saat 10 nyyttiä. Painele vielä kolot kiinni niin, että neliöstä muodostuu tiivis, eikä täyte pääse valumaan. Käännä nyytit ympäri, sileä puoli ylöspäin. 
  4. Viillä nyyttien pinnalle terävällä veitsellä neljä viiltoa neljään eri suuntaan niin, että taikinan keskus jää noin 1½ cm keskeltä kiinni. Levitä viiltoja auki soikeiksi koloiksi. Aseta tortut uunipellillä olevalle leivinpaperille väljästi.
  5. Paista kukkatorttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 12–16 minuuttia. 
  6. Tuprauta päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.