Mustikka-suklaamuffinit kreemillä, vegaaniset

Mustikka-suklaamuffinit kreemillä, vegaaniset

Tällä ohjeella syntyy herkullisen suklaisia, hieman tahmean taikinaisia muffineja, kunhan et paista niitä liian kauan uunissa.

Banaanisurvoksen tilalla voi käyttää omenasosetta, jos on säilönyt vähäsokerista / sokeritonta sosetta.

Voit kokeilla vaihtaa muffiniohjeeseen mustikoiden tilalle vadelmia tai puolukoita.

Jos pinnalle tuleva kreemi uhkaa kovettua ennen pursottamista, lämmitä kreeiä muutama sekunti kerrallaan mikrossa.

Pinnalle tulevan suklaa-maapähkinäkreemin voi jättää pois ja sihdata pintaan vain tomusokeria ja / tai ripotella kookoshiutaleita.

n. 25 kpl (paperivuokiin)
Muffinitaikina:
100gvegaanista margariinia
100gtummaa suklaata (ei maitoa sisältävää)
1banaani (150 g survosta)
1dlkaurajogurttia
2dlfariinisokeria
1dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1dlmantelijauhoa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
½dltummaa kaakaojauhoa
2tlleivinjauhetta
2dlmustikoita (jos pakaste, jäisiä)
Suklaa-maapähkinäkreemi:
150gtummaa suklaata (vegaanista, ei maitoa sisältävää)
100gmaapähkinävoita (vegaanista)
½-1dltomusokeria
Pinnalle:
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

Valmistusohje

Sulata ensin margariini liedellä kattilassa tai mikrossa kipossa. Lisää kuuman rasvan joukkoon suklaapalat ja kuumenna vielä pieni hetki niin, että suklaa sulaa. Muussaa banaani haarukalla, sekoita sen joukkoon jogurtti.

Sekoita kuivat aineet yhteen kulhossa, lisää banaani-jogurttiseos ja suklaa-margariiniseos joukkoon. Kääntele lopuksi jäiset mustikat taikinaan.

Levitä paperiset muffinivuoat uunipellille ja lusikoi taikina vuokiin.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, älä paista liian tummiksi. Anna jäähtyä.

Sulata tumma suklaa, anna sen jäähtyä hetki. Sekoita jääkaappikylmä maapähkinävoi sekaan ja lisää vähitellen ½-1 dl tomusokeria niin, että seos paksunee pursotettavaksi. Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota kuorrutetta kauniisti muffinien päälle. Koristele muffinit mustikoilla ennen kuin kuorrute kovettuu.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)