Suklaasuukkoset

Suklaasuukkoset
22 kpl
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Vaniljakreemitäyte:
1dlkuohukermaa
1 ½ rklvaniljakreemijauhetta
1vaniljatanko
30ghuoneenlämpöistä voita
Kuorrute:
75gvoita
100gmaitosuklaata

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne minimuffinssivuokiin.

Nosta muffinssivuoat pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paina heti uunista ottamisen jälkeen keskelle kolot esimerkiksi kaulimen päällä.

Yhdistä kerma ja vaniljakreemijauhe vatkaimella nopeasti sekoittaen, älä vaahdota! Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet. Lisää ne kermaseokseen yhdessä pehmeän voin kanssa. Laita täyte pieneen pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko.

Täytä suklaakuppien kolot kreemillä. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Sulata voi kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes koostumus on muuttunut paksummaksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, sitä voi lämmittää varovasti uudelleen. Peitä kreemitäyte lusikallisella kuorrutetta. Nosta suklaasuukkoset jääkaappiin ja säilytä viileässä.

Vinkki: Kreemitäytettä jää jonkin verran yli, joten jos haluat tehdä suklaasuukkosia esimerkiksi kaksinkertaisen määrän, kreemiä riittää 1,5-kertainen annos.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)