Suklaasuukkoset

Suklaasuukkoset
1 t 50 min, josta valmisteluaika 40 min
22 kpl
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai itse tehty murotaikina
2rkltummaa kaakaojauhetta
100gtummaa suklaata rouheena
Vaniljakreemitäyte:
1dlkuohukermaa
1 ½ rklvaniljakreemijauhetta
1vaniljatanko
30ghuoneenlämpöistä voita
Kuorrute:
75gvoita
100gmaitosuklaata

Valmistusohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne minimuffinssivuokiin. Voit myös valmistaa murotaikinan itse. Lisää tällöinkin taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.

  2. Nosta muffinssivuoat pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paina heti uunista ottamisen jälkeen keskelle kolot esimerkiksi kaulimen päällä.

  3. Yhdistä kerma ja vaniljakreemijauhe vatkaimella nopeasti sekoittaen, älä vaahdota! Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet. Lisää ne kermaseokseen yhdessä pehmeän voin kanssa. Laita täyte pieneen pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko.

  4. Täytä suklaakuppien kolot kreemillä. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

  5. Sulata voi kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes koostumus on muuttunut paksummaksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, sitä voi lämmittää varovasti uudelleen. Peitä kreemitäyte lusikallisella kuorrutetta. Nosta suklaasuukkoset jääkaappiin ja säilytä viileässä.

VINKKI: Kreemitäytettä jää jonkin verran yli, joten jos haluat tehdä suklaasuukkosia esimerkiksi kaksinkertaisen määrän, kreemiä riittää 1,5-kertainen annos.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Alkuperäisesti ohjeessa käytettiin Myllyn Paras Pyöreää Suklaataikinaa, mikä sittemmin ilmeisesti poistunut myynnistä. Sillä tuli maailman parhaita suklaaleivoksia! Tällä ohjeella ei tule yhtä hyviä, mutta syötäviä.
Tuli suklaisia kauramurokeksejä. Ei muffineita eikä kuppikakkuja. Hyviä kyllä, kuivanlaisia.
5/6