Ainekset noin 15 kpl isoja kuppikakkuja annosta

200
g
voita
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria/ -aromia
3
banaania survottuna
150
g
tummaa suklaata
Pursotettava kaakaokuorrute:
150
g
voita
3
rkl
kaakaojauhetta
tomusokeria
3
rkl
kahvia
1
rkl
vaniljasokeria
Suklaaganache:
200
g
tummaa suklaata
¾
dl
kermaa
voita

Ohje

  1. Aloita kuppikakkujen leipominen vatkaamalla pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan munat yksitellen välissä kunnolla vatkaten. Jos taikina juoksettuu, lisää välissä pari lusikallista vehnäjauhoja.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe, vaniljasokeri, sekä vehnäjauhot. Lisää jauhoseos ja survotut banaanit taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä tumma suklaa rouhittuna.

  3. Laita muffinssipellin koloihin paperiset tai silikoniset muffinssivuoat ja lusikoi jokaiseen taikinaa. Täytä vuoasta noin ¾. Paista kuppikakkuja 175-asteisen uunin keskiosassa 20-30 minuuttia, koosta riippuen.

  4. Valmista kaakaokuorrute vatkaamalla sähkövatkaimella pehmeä voi, kaakaojauhe, jäähtynyt kahvi ja vaniljasokeri. Lisää seokseen tomusokeria hiljalleen (noin 2dl), kunnes kuorrute on paksua ja jämäkkää. Laita kuorrutus pursotuspussiin ja pursota täysin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kuorrutetta.

  5. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa suklaaganachea rouhimalla tumma suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kasarissa melkein kiehumispisteeseen ja kaada suklaarouheen päälle. Lisää kuumaan seokseen nokare voita ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Jäähdytä ganache hyvin ennen kuorruttamista, sillä lämmin ganache on hyvin juoksevaa ja valuu pois kuppikakkujen päältä.

  6. Kuppikakut ovat banaanin ansiosta meheviä ja herkullisia myös ilman kuorrutteita!

Resepti:
NRJ:n Tasty Cake -bloggaaja Tiina

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.