Kuppikakut ilman vehnää Avokado-suklaamoussella

Kuppikakut ilman vehnää Avokado-suklaamoussella

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa. Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää ja tummalla sokerilla ja avokadoöljyllä. Leipominen voi olla myös helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.

noin 8 isoa tai noin 15 - 20 keskikokoista kuppikakkua
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
2dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
2dltummaa ruokokidesokeria
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
2rklkaakaojauhetta
2dlsurvottua banaania (2 pientä banaania)
2munaa
1dlavokadoöljyä
1dlmanteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta)
Avokado-suklaamousse-kuorrutus:
150gkypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä)
150gbanaania (1-2 kpl)
1rklsitruunamehua
1tlvaniljasokeria
1dltomusokeria
1dltummaa kaakaojauhetta
Koristeluun:
tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Voit tehdä saman myös Myllyn Paras Ruis- tai Ohrajauhoilla ja Kaurahiutaleilla. Katso myös Mustikka-cupcakes ja Banaani-suklaa Cup Cakes -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)