Kuppikakut ilman vehnää avokado-suklaamoussella

Kuppikakut ilman vehnää Avokado-suklaamoussella
40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa.
  • Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää ja tummalla sokerilla ja avokadoöljyllä.
  • Leipominen voi olla myös helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.
noin 8 isoa tai noin 15 - 20 keskikokoista kuppikakkua
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
2dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
2dltummaa ruokokidesokeria
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
2rklkaakaojauhetta
2dlsurvottua banaania (2 pientä banaania)
2munaa
1dlavokadoöljyä
1dlmanteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta)
Avokado-suklaamousse-kuorrutus:
150gkypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä)
150gbanaania (1-2 kpl)
1rklsitruunamehua
1tlvaniljasokeria
1dltomusokeria
1dltummaa kaakaojauhetta
Koristeluun:
tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Voit tehdä saman myös Myllyn Paras Ruis- tai Ohrajauhoilla ja Kaurahiutaleilla. Katso myös Mustikka-cupcakes ja Banaani-suklaa Cup Cakes -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)