Kuppikakut ilman vehnää avokado-suklaamoussella

40 min, josta valmisteluaika 20 min
- Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa.
- Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää ja tummalla sokerilla ja avokadoöljyllä.
- Leipominen voi olla myös helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.
noin 8 isoa tai noin 15 - 20 keskikokoista kuppikakkua
2 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
2 | dl | tummaa ruokokidesokeria |
2 | tl | vaniljasokeria |
2 | tl | leivinjauhetta |
2 | rkl | kaakaojauhetta |
2 | dl | survottua banaania (2 pientä banaania) |
2 | munaa | |
1 | dl | avokadoöljyä |
1 | dl | manteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta) |
Avokado-suklaamousse-kuorrutus: | ||
150 | g | kypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä) |
150 | g | banaania (1-2 kpl) |
1 | rkl | sitruunamehua |
1 | tl | vaniljasokeria |
1 | dl | tomusokeria |
1 | dl | tummaa kaakaojauhetta |
Koristeluun: | ||
tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja |
Valmistusohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.
-
Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.
VINKKI: Voit tehdä saman myös Myllyn Paras Ruis- tai Ohrajauhoilla ja Kaurahiutaleilla. Katso myös Mustikka-cupcakes ja Banaani-suklaa Cup Cakes -reseptimme!
Kommentoi reseptiä