Mustikka-cupcakes

35 min, josta valmisteluaika 20 min
- Mustikoista leivotaan nyt iki-ihania kuppikakkuja eli jenkkiläisittäin "cupcakeja".
- Kauraleseet tuovat kuitua leivonnaisiin, myös Kolmen Viljan Leseseosta voi käyttää.
- Kokeile myös muilla marjoilla. Maistuvia herkkuhetkiä!
15 - 20 keskikokoista tai 10 isoa leivosta
Taikina: | ||
3 | munaa | |
1 | munankeltuainen | |
2 | dl | tummaa ruokokidesokeria |
1 | dl | juoksevaa (pullo)margariinia |
3 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
½ | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
2 | tl | leivinjauhetta |
1 | dl | kevytkermavalmistetta (7 %) |
2 | dl | mustikoita |
Kuorrutus: | ||
1 | munanvalkuainen | |
1 | prk | Philadelphia-tuorejuustoa (200 g) |
3 | rkl | (tummaa) sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
Koristeluun: | ||
1-2 | dl | mustikoita |
Valmistusohje
- Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.
- Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.
VINKKI: Kauraleseiden tilalla voit käyttää Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta. Katso myös Banaani-suklaa Cup cakes ja Kuppikakut ilman vehnää Avokado-suklaamoussella -reseptimme!
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Mitä tuo kevytkermavalmiste on? Onko korvattavissa jollakin, kun ei kaupassa näkyny?
Kevytkerma on leivontaan ja ruoanlaittoon soveltuvaa vähärasvaisempaa valmistetta. Sen voi korvata esim. tavallisella kermalla tai maidollakin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistava ohje, tehty jo monta kertaa. Hyviä ilman kuorrutettakin.
Kommentoi reseptiä