Mustikka-cupcakes

Mustikka-cupcakes

Mustikoista leivotaan nyt iki-ihania kuppikakkuja eli jenkkiläisittäin "cupcakeja".

Kauraleseet tuovat kuitua leivonnaisiin, myös Kolmen Viljan Leseseosta voi käyttää.

Kokeile myös muilla marjoilla.

Maistuvia herkkuhetkiä!

15 - 20 keskikokoista tai 10 isoa leivosta
Taikina:
3munaa
1munankeltuainen
2dltummaa ruokokidesokeria
1dljuoksevaa (pullo)margariinia
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2tlleivinjauhetta
1dlkevytkermavalmistetta (7 %)
2dlmustikoita
Kuorrutus:
1munanvalkuainen
1prkPhiladelphia-tuorejuustoa (200 g)
3rkl(tummaa) sokeria
1tlvaniljasokeria
Koristeluun:
1-2dlmustikoita

Valmistusohje

Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.

VINKKI: Kauraleseiden tilalla voit käyttää Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta.

Katso myös Banaani-suklaa Cup cakes ja Kuppikakut ilman vehnää Avokado-suklaamoussella -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Mitä tuo kevytkermavalmiste on? Onko korvattavissa jollakin, kun ei kaupassa näkyny?
Kevytkerma on leivontaan ja ruoanlaittoon soveltuvaa vähärasvaisempaa valmistetta. Sen voi korvata esim. tavallisella kermalla tai maidollakin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistava ohje, tehty jo monta kertaa. Hyviä ilman kuorrutettakin.