Kirsikka-suklaamuffinit

Mikä voisi olla herkullisempaa kuin suklaiset muffinit, joihin on kätketty tuoreita kirsikoita mehevöittämään taikinaa. Valmista nämä juhlavat muffinit helposti ja vaivatta.
2 | munaa | |
2½ | dl | sokeria |
4 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
½ | dl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
2 | tl | leivinjauhetta |
2 | tl | vaniljasokeria |
1¼ | dl | rypsiöljyä |
200 | g | tummaa suklaata |
1 | dl | maitoa |
2-3 | dl | tuoreita kirsikoita |
Pinnalle: | ||
50-100 | g | tummaa suklaata |
15-20 | kirsikkaa |
Valmistusohje
-
Mittaa kulhoon munat, sokeri, emännän puolikarkeat vehnäjauhot, sokeroimaton kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja rypsiöljy. Sekoita.
-
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisä suklaa taikinaan yhdessä maidon ja paloiteltujen kirsikoiden kanssa, joista on poistettu siemenet.
-
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin.
-
Paista muffineja 200-asteessa noin 20 minuuttia.
-
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
-
Valuta jokaisen muffinin päälle hieman suklaata ja koristele kirsikoilla.
Kommentoi reseptiä