Kuppikakut

Kuppikakut
15 - 20 keskikokoista tai 10 isoa leivosta
Taikina:
3dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2dltummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
3dlporkkanaraastetta
3munaa
1dljuoksevaa margariinia tai öljyä
1dlkevytkermavalmistetta
Kuorrutus:
100gvalkosuklaata
100gtuorejuustoa
1tlvaniljasokeria
½dltomusokeria
muutama tippa elintarvikeväriä
Koristeluun:
nonparelleja tms.

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. 

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita suklaaseen huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla ja värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.

VINKKI: Kauraleseiden tilalla voit käyttää 1 dl Kaurahiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kun porkkanoita ei kotona ollut, laitoin tilalle omenaraastetta. Muuten noudatin reseptiä. Suosittelen, nam.
Oli hyvää. Tehtiin kaverin kanssa kouluun vietäväksi.
Ihan hyviä tuli... Kaverin kanssa leivottiin. Sopii meille pikkukokeille :-)