Vegaaniset lakritsiletut mustikoilla

Vegaaniset lakritsiletut mustikoilla
  • Nämä letut on valmistettu ilman eläinperäisiä raaka-aineita, mukana ei ole munaa eikä maitoa.
  • Jotta lettuihin tulee makua, mausta taikina lakritsijauheella. Mikäli lakritsijauhetta ei ole, voi sen jättää pois pohjataikinasta ja käyttää koristeluun runsaasti lakritsikastiketta.
  • Voit korvata lakritsijauheen myös tummalla kaakaojauheella, näin saat suklaalettuja.
  • Käytä taikinaan mieluiten tuoreesta sitruunasta puristettua mehua, koska siinä on paras maku.
  • Paista letut miedolla lämmöllä riittävän pitkään molemmin puolin, käytä paistamiseen rypsiöljyä tai vegaanista kasvirasvaa.
  • Tarjoile lisänä paljon raikkaita mustikoita ja vegaanista jäätelöä tai vaniljaista kaurajogurttia.
25 pikkulettua, 2-3:lle
Taikina:
dlHiivaleipävehnäjauho 2 kg
½dlmaissitärkkelysjauhoja
1rkltummaa sokeria
1tllakritsijauhetta
½tlsuolaa
2dlkaura-, kookos- tai mantelimaitoa
2rklsitruunamehua (½ sitruunaa)
Paistamiseen:
rypsiöljyä tai vegaanista margariinia
Lisäksi:
200gvegaanista jäätelöä tai vaniljaista makeutettua kaurajogurttia
3-4dlmustikoita
lakritsikastiketta

Valmistusohje

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne hyvin keskenään vispilällä. Kaada nesteet päälle ja vispaa yhtä aikaa niin, että taikinaan ei jää paakkuja. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Kuumenna lettupannu kunnolla, laita lettupannun koloihin ohuelti rasvaa, ja annostele koloihin lettutaikinaa. Pienennä lämpöä ja jatka lettujen paistamista, paista letut molemmin puolin kauniin värisiksi eli käännä ne välillä.

Tarjoile lakulettujen kanssa runsaasti mustikoita, vegaanisia lisukkeita, kuten vegaanista jäätelöä tai vaniljaista kaurajogurttia ja lakritsikastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)