Nämä letut on valmistettu ilman eläinperäisiä raaka-aineita, mukana ei ole munaa eikä maitoa.

Jotta lettuihin tulee makua, mausta taikina lakritsijauheella. Mikäli lakritsijauhetta ei ole, voit jättää sen pois lettutaikinasta ja käyttää koristeluun runsaasti lakritsikastiketta.

Voit korvata lakritsijauheen myös tummalla kaakaojauheella, näin saat suklaalettuja.

Käytä taikinaan mieluiten tuoreesta sitruunasta puristettua mehua, koska siinä on paras maku.

Paista letut miedolla lämmöllä riittävän pitkään molemmin puolin, käytä paistamiseen rypsiöljyä tai vegaanista kasvirasvaa.

Tarjoile lisänä paljon raikkaita mustikoita ja vegaanista jäätelöä tai vaniljaista kaurajogurttia.

Ainekset 25 pikkulettua, 2-3:lle annosta

Taikina:
½
dl
maissitärkkelysjauhoja
1
rkl
tummaa sokeria
1
tl
lakritsijauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
kaura-, kookos- tai mantelimaitoa
2
rkl
sitruunamehua (½ sitruunaa)
Paistamiseen:
rypsiöljyä tai vegaanista margariinia
Lisäksi:
200
g
vegaanista jäätelöä tai vaniljaista makeutettua kaurajogurttia
3-4
dl
mustikoita
lakritsikastiketta

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne hyvin keskenään vispilällä. Kaada nesteet päälle ja vispaa yhtä aikaa niin, että taikinaan ei jää paakkuja. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  2. Kuumenna lettupannu kunnolla, laita lettupannun koloihin ohuelti rasvaa, ja annostele koloihin lettutaikinaa. Pienennä lämpöä ja jatka lettujen paistamista, paista letut molemmin puolin kauniin värisiksi eli käännä ne välillä.
  3. Tarjoile lakulettujen kanssa runsaasti mustikoita, vegaanisia lisukkeita, kuten vegaanista jäätelöä tai vaniljaista kaurajogurttia ja lakritsikastiketta.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.