Galette on leivinpaperin päällä pellillä paistettava helposti valmistuva piirakka, jonka voi tehdä suolaisena tai makeana eli piirakkavuokaa ei tarvita. Galette on usein iso piirakka mutta taikinasta voi leipoa myös pieniä piirasia, kuten tässä tehdään.
Galettetaikinaan ei käytetä leivinjauhetta, jotta taikinan reunat pysyvät taitettuna täytteen päälle. Taikinan voi leipoa ajoissa jääkaappiin.
Makeaksi täytteeksi sopivat marjat ja suolaisiin taas esimerkiksi kasvikset, juurekset ja täyteläiset juustot.
Tässä makoisa täytekombinaatio syntyy kahdesta eri täytteestä: mustikkatäytteestä ja sitrustäytteestä, jossa on lemon curdia ja tuorejuustoa. Halutessasi voit käyttää pelkästään sitruunatuorejuustoa (n. 150 g).
Kommentteja ja keskustelua