Nutella-letut

Nutella-letut
50 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Nutella-letut voi tehdä kahdella tavalla: joko niin, että nokare Nutellaa paistetaan joka letun väliin tai Nutella-levitettä laitetaan kypsien lettujen väliin.
  • Käyttämällä sydänlettupannua, saat kivoja lettuleivoksia ystävänpäivään, kun näet vaivaa kerman pursottamisessa. Leivoksia varten letut saavat hieman jäähtyä, jotta täytteet eivät sula päälle.
  • Pääset helpolla, jos teet Nutella-letut (silikonisella) muffinipellillä uunissa.
n. 20 kpl (sydän)lettuja
6dlvettä
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Täyte:
1-2dlNutellaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi:
1-2dlvaahtoutuvaa kermaa
1rklsokeria
1tlvaniljasokeria
marjoja, esim. mustikoita tai vadelmia tai hedelmäpaloja, esim. mangoa tai banaania

Valmistusohje

  1. Vispaa lettujauhot hyvin veteen. Anna taikinan turvota 20 - 30 min.

  2. Kuumenna sydänlettupannu, jossa on pieniä sydänmuotteja tai käytä tavallista lettupannua. Lisää koloihin hieman rasvaa ja anna sulaa. Laita lettutaikinaa 2 tl ohuelti jokaisen kolon keskelle. Levitä heti perään jokaisen taikinan päälle 1 tl Nutellaa, toimi nopeasti, tämä onnistuu parhaiten 2 teelusikan avulla. Lisää heti vielä lisää lettutaikinaa niin, että lettumuottien kolot täyttyvät ja Nutella jää piiloon. Paista letut molemmin puolin.

  3. Tai paista letut normaalisti pelkkinä lettuina molemmin puolin ja laita Nutellaa valmiiden kypsien lettujen väliin.

  4. Letut voi paistaa myös uunissa, mikäli sinulla on (silikoninen) muffinipelti. Laita voidellun muffinssipellin kolojen pohjalle ihan ohut kerros lettutaikinaa, levitä päälle nokare Nutellaa ja siihen päälle toinen ohut kerros taikinaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi n. 15- 20 min.

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla. Tarjoile kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmäpaloja Nutella-lettujen kanssa. Voit myös koristella letut valmiiksi kermavaahtoruusukkeilla ja marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)