• Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi; tarjoile välillä arkiruoan tilalla pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten jenkeissä! 
  • Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on hunajaa ja ne ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa.
  • Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin kera. Taivaallista! 
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä ihania pannukakkuja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset noin 10 pannukakkua annosta

5
dl
piimää
½
dl
voisulaa
1
tl
soodaa
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi:
vaahterasiirappia ja marjoja tai kirsikkahilloa

Ohje

  1. Sekoita piimään voisula, sooda ja vaahterasiirappi. Vispaa joukkoon lettujauhot, mausta vaniljasokerilla. Saat paksun pannaritaikinan. 

  2. Paista mahdollisimman pienellä paistinpannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 3, jos 6 maksimi. Paistaminen saisi kestää n. 3 min/puoli. Käytä paistamiseen voita.

  3. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.