Amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapilla
Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

- Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi; tarjoile välillä arkiruoan tilalla pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten jenkeissä!
- Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on hunajaa ja ne ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa.
- Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin kera. Taivaallista!
- Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä ihania pannukakkuja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
5 | dl | piimää |
½ | dl | voisulaa |
1 | tl | soodaa |
2 | rkl | vaahterasiirappia |
1 | ps | Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja |
2 | tl | vaniljasokeria |
Lisäksi: | ||
vaahterasiirappia ja marjoja tai kirsikkahilloa |
Valmistusohje
-
Sekoita piimään voisula, sooda ja vaahterasiirappi. Vispaa joukkoon lettujauhot, mausta vaniljasokerilla. Saat paksun pannaritaikinan.
-
Paista mahdollisimman pienellä paistinpannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 3, jos 6 maksimi. Paistaminen saisi kestää n. 3 min/puoli. Käytä paistamiseen voita.
-
Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.
Kommentoi reseptiä