Sacherin kuivakakku

Sacherin kuivakakku

Tämä on perinteinen kuivakakku, mutta mausteet ovat tutut itävaltalaisesta sacherkakusta.  Aprikoosihillo taikinassa ja suklainen kuorrutus muistuttavat sacherista ja tekevät kakusta myös vähän normaalia kuivakakkua juhlavamman.

200gvoita
dlsokeria
3munaa
1tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3rklraaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
dlkermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
4rklaprikoosihilloa
Leivitykseen:
nokare voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kuorrute (halutessasi):
100gtummaa suklaata
½dlkermaa
1tlvoita

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele sekä leivitä kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista.  Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Lopuksi sekoita joukkoon aprikoosihillo.  Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta varten laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko kananmunat ja voin vatkata sähkövatkaimella, esim. vähän pienemmällä teholla vai onko käsin vatkaaminen parempi?
Voi käyttää sähkövatkainta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta