Tässä suklaakakussa on Sacher-kakusta tutusta elementtejä, aprikoosihilloa ja suklaakuorrutus. Lopputulos on kuitenkin kuivakakku, erittäin mehevä sellainen. 

Tuhti suklainen kuivakakku sopii mainiosti kevyen aterian päätteeksi tai viikonlopun kahvipöytään.

Jokaisella kotikokilla on joskus kiire ja silti olisi ihanaa saada hyvää suklaista kakkua vieraille tai omaksi iloksi. Tällöin kannattaa kokeilla nopeasti valmistuvaa, erittäin maukasta mutakakkua.

Ainekset annosta

200
g
voita
dl
sokeria
3
munaa
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
rkl
raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
dl
kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
4
rkl
aprikoosihilloa
Leivitykseen:
nokare voita
Kuorrute (halutessasi):
100
g
tummaa suklaata
½
dl
kermaa
1
tl
voita

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele sekä leivitä kakkuvuoka.

  2. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista. 

  3. Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Lopuksi sekoita joukkoon aprikoosihillo. 

  4. Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

  5. Kuorrutetta varten laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.