Suklaa tai Lakritsi Charlotte russe

Suklaa tai lakritsi Charlotte Russe

Juhlava Charlotte Russe on näyttävä ja suussa sulava tarjottava. Tässä reseptissä kääretortut tehdään suklaisena tai lakritsaisena. Tiesitkö, että tämän kakun alkuperä tulee jo 1700-luvulta Venäjältä, Aleksanteri I:n ranskalaiselta kokilta. Jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka ja suklaa- tai lakuhyytelö laitetaan sisään kääretorttujen keskelle.

noin 15 henkilölle, n. 3 litran kulhoon tehtynä
Kääretorttu:
4munaa
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2rkltummaa kaakaojauhetta
Kääretortun täyte:
1dlmansikkasurvosta
1dlsuklaa- tai lakritsikastiketta
Charlotte Russen suklaa- tai lakritsitäyte:
8liivatelehteä
2tlkkuohukermaa (4 dl)
n.½dlsokeria
n.2tlvaniljasokeria
2dllakritsi- tai suklaakastiketta
2tlkmaitorahkaa (400 g)
200gsuklaarouhetta tai pieniä lakupaloja

Valmistusohje

Aloita valmistamalla kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Levitä kääretortun täytteet torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Valmista charlotte russen täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna ½ dl suklaa- tai lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa). Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastiketilkkaan. Yhdistä tämä liivatekastike ja loppu kylmä kastike rahkaan. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja suklaarouhe tai pienet lakupalat varovaisesti yhdistäen. Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho, vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Aion kokeilla. Kokemukseni mukaan kakku kuin kakku on kuohkeampi, kun korvaa osan vehnäjauhoista peruna- (tai maissi, ohrakas) jauhoilla, esim. suhteessa 50/50.
Lakuna voi olla mukava makuyllätys
Voiko kakun pakastaa, vai kärsiikö koostumus paljon?
Kakun voi pakastaa. Jäätymisen tulisi tapahtua nopeasti, ettei hyytelön rakenteeseen synny kiteytymistä. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti esim. jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Voiko Charlotan tehdä jo perjantaina valmiiksi, jos se tarjotaan sunnuntaina vai vettyykö se?
Charlotan voi tehdä valmiiksi pari päivää ennen tarjoilua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Uskomattoman hyvää lakritsikastikkeella tehtynä. Lakupalojen sijaan laitoin turkinpippurimurskaa.
Tosi hyvää.