Charlotte russe

Charlotte russe

Juhlava Charlotte russe on näyttävä, suussa sulava jälkiruoka.

Ensin tehdään kääretorttu. Jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka ja persikka-rahkahyytelö laitetaan sisään kääretorttujen keskelle.

noin 15 henkilölle, n. 3 litran kulhoon tehtynä
Kääretorttu:
4kananmunaa
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Kääretortun täyte:
2dlvadelmahilloa tai persikka/aprikoosisosetta (200 g)
Charlotte Russen persikka-rahkatäyte:
8liivatelehteä + kylmää vettä
2tlkkuohukermaa (4 dl)
n.1dlsokeria
n.2tlvaniljasokeria
1tlksäilykepersikoita (iso tlk 850/40 g) ja/tai aprikooseja
1dlpersikkatölkin lientä
2tlkmaitorahkaa (400 g)

Valmistusohje

Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin

Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi.

Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.

Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja persikkaviipalein.

VINKKI: Helpompi vaihtoehto edelliselle reseptille; käytä kaupasta ostettavaa valmista kääretorttua sekä täytteenä jäätelöä ja säilykepersikoita. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. Huom. jäätelö tulee hieman pehmentää, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen kakun sisään.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (48)

Puolellakin täytteellä tuli tosi iso "lotte".
Vaihtelua ja helppoutta kakkuun saa kun ottaa kääretorttulevystä esim. sydänmuotilla paloja joilla vuoraa kulhon. Ylijäävät "rimsut" voi laittaa kakun täytteeseen.
Noin 25 vuotta sitten leivoin anopin ohjeiden mukaan Charlotte russen tyttäreni Saran ristiäisiin. Nam! Nyt joka vuosi Charlottan (lapsenlapseni) nimipäivänä ja minun syntymäpäivänäni 12.5. valmistan Charlotte- kakun koristamaan kahvipöytäämme! Kiitos ohjeesta, vuosi vuodelta russe aina vaan paranee!
Joo hieno kakku!
Kertakaikkisen ihana ja maistuva! Taas ajattelin tehdä uudelleen syntymäpäiville. Ja puolukkahillon aion kyllä kokeilla, kiitti vinkistä!
Helppotekoinen, näyttävä ja herkullinen tarjottava. Täytettä voi muunnella vaikka miten: tänään lorautin joukkoon pari ruokalusikallista limoncelloa (sitruunalikööri) ja lisäsin persikan ohella vadelmia. Ah, nam!
Itse kokeilin viime viikonloppuna puolukkahillolla ja tuli kyllä täysi kymppi. -Aira-
Ajattelin tehdä jouluksi, mutta suklaakääretortulla päällystän. Kiitos ohjeesta!
Mikä herkku, slurpsis.
Helppo ja hyvä ohje, monta kertaa tehty ja kaikki on syöty.

Pages