Tämä Charlotte Russe on tehty sitruunatäytteisestä unelmatortusta. 

Lotta syntyy vuoraamalla unelmatorttuviipaleilla iso vuoka, lakritsitäyte kaadetaan hyytymään unelmatorttuviipaleiden keskelle. 

Reippaasti lakritsilla maustettu herkku on erityisesti lasten, nuorten ja lakritsinystävien makuun.

Ainekset n. 12 henkilölle, n. 3 litran kulhoon tehtynä annosta

Unelmatorttu:
4
munaa
2
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Unelmatortun sitruunatäyte:
400
g
sitruunatahnaa (lemon curd)
Lakritsitäyte:
8
liivatelehteä
2
tlk
kuohukermaa (4 dl)
3
rkl
lakritsijauhetta
2
tlk
sitruunarahkaa (400 g)
1
dl
lakritsikastiketta
150
g
lakritsia
Koristelu:
kuohukermaa
raastettua sitruunankuorta
lakritsiströsseliä tai -paloja

Ohje

  1. Vatkaa torttupohjaa varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Lisää kuivat aineet munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 7–8 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  2. Levitä koko jäähtyneelle torttulevylle lemon curd ohuelti. Rullaa tiukaksi kääretortuksi leivinpaperin avulla jättäen sauma alaspäin. Laita torttu jääkaappiin tekeytymään tiiviimmäksi, ainakin täytteen teon ajaksi.

  3. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta lakritsijauheella. Vatkaa joukkoon rahka. Kuumenna ½ dl lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa). Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastikkeeseen. Lisää joukkoon ½ dl kylmää lakritsikastiketta. Yhdistä tämä liivatekastike vaahtoon nauhana samalla hyvin sekoittaen. Lisää seokseen lopuksi pilkottu lakritsi.

  4. Vuoraa pyöreäpohjainen, noin 3 litran vetoinen muovi- tai lasikulho tuorekelmulla. Leikkaa unelmatorttu ohuiksi viipaleiksi (n. 18 viipaletta). Vuoraa kulho tiiviisti unelmatorttuviipaleilla. Kaada täyte viipaleiden päälle ja tasoita pinta torttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele kermavaahtoruusukkeilla, raastetulla sitruunankuorella ja lakritsiströsselillä tai -paloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.