Pätkiskakku
![Pätkiskakku](/sites/default/files/images/P%C3%A4tkiskakku_2.jpg)
Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan vuonna 2006 ja hän pääsi palkintosijoille.
"Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"
Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24-26 cm:n kokoiseen) kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Jos haluat tarjota kakkua isommalle vierasjoukolle, tee uunipellillinen kakkua kaksinkertaisella reseptillä.
Pätkiskakun voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta ja kuorruttaa sekä koristella vasta tarjoilupäivänä.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Hei! Voinko tehdä kakun by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka kauan kakku kannattaa by Anonymous (not verified)
In reply to Minkä kokoiseen vuokaan tämä by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä suklaata on tarokitus by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! by Anonymous (not verified)
In reply to Pätkistä kakkuun tulee n. 110 by Kuluttajaneuvonta
In reply to Kysymys. Miten kakku säilyy? by Anonymous (not verified)
In reply to Pätkiksiä ei siis sulateta by Anonymous (not verified)
In reply to minkä kokoisista pätkiksistä by Anonymous (not verified)
In reply to Tässä reseptissä on käytetty by Kuluttajaneuvonta
In reply to Ccvc18 g vai 36 g koko by Anonymous (not verified)
In reply to Kakku lässähti keskeltä kun by Anonymous (not verified)
In reply to Tällä reseptillä kokeiltu jo by Anonymous (not verified)
In reply to Jos tekee pellillä, by Anonymous (not verified)
In reply to Yhdestä taikinasta tulee aika by Kuluttajaneuvonta
In reply to Voikohan tämän tehdä pellillä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää myös isoja by Anonymous (not verified)
In reply to 6 patukkaa pätkistä - ovatko by Anonymous (not verified)
In reply to Heippa, by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kakkua pakastaa by Anonymous (not verified)