Mittarimato

Mittarimato
12 annosta
6kananmunaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Täyte:
3dlhilloa
2banaania
Kuorrutus:
3dlkuohukermaa
1rklsokeria
2tlvaniljasokeria
Koristelu:
½pötköä vaaleanpunaista tai vihreää marsipaania
tomusokeria
100gkarkkeja

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Laita uunipannulle leivinpaperi ja voitele se öljyllä.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot kevyesti sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Levitä toinen leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sen pinta sokerilla. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota paistoleivinpaperi.

Levitä hillo ja ohueksi viipaloidut banaanit hiukan jäähtyneelle torttulevylle ja kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Jäähdytä. Leikkaa torttu seitsemään osaan. Aseta tarjoiluvadille kuusi palaa luikertelevaan muotoon ja leikkaa seitsemännestä palasta kiilat koloihin.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja levitä vaahto tortun päälle kevein vedoin.

Kauli huoneenlämpöinen marsipaani tomusokeroidun työlaudan päällä ohueksi levyksi.

Leikkaa kolmion mallisia suikaleita ja aseta suikaleet kermavaahdon päälle limittäin.

Tee mittarimadolle silmät ja nenä karkeista ja koristele mato lopuilla karkeilla. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)