Pääsiäisen Rahkapiirakka

Pääsiäisen Rahkapiirakka

Maistuva pääsiäispiirakka on tehty rahkatäytteellä. Hedelmäpalat, kuten persikat sopivat hyvin pääsiäisen rahkapiirakan täytteeseen, vaihteluna voit kokeilla myös mangoa, papaijaa tai aprikoosia. Jos haluat päästä todella helpolla, tee täyte jäätelöstä, silloin rahkapiirakkaa voi myös säilyttää pakastimessa vieraiden varalle. Muista koristella kauniisti pääsiäiseen sopivaksi.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Tortun päälle:
2dlpersikoita kuutioina (n. 200 g)
Rahkatäyte:
1tlkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2-2½ dl)
½tlinkivääriä
dlsokeria)
1dlmantelilastuja tai -rouhetta
1tlkmaitorahkaa (250 g)
2kplsäilykepersikan puolikasta pieninä kuutioina
Mikäli haluat kiinteän hyytelön:
4liivatelehteä
½dlpersikkatölkin lientä
Koristeeksi:
säilykepersikoita
1pspääsiäisrakeita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakka-/torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike, mausta inkiväärillä ja mantelirouheella ja tarvittaessa sokerilla. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut persikat.   Mikäli haluat kiinteän hyytelön: Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Lisää seos vaniljarahkavaahtoon hyvin sekoittaen. Kostuta torttupohja persikkatölkin liemellä ja levitä sille kerros pilkottua persikkaa. Kaada sen päälle rahkavaniljatäyte. Liivatehyytelötäyte vaatii hyydytyksen kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele pääsiäisen rahkapiirakka persikkaviipalein, pääsiäisrakein ja sitruunamelissanlehdin.

VINKKI: Voit vaihtoehtona käyttää rahkan tilalla jäätelöä täytteenä. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli piirakka valmistuu pakastimessa. Huom. jäätelön tulee hieman pehmetä, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen piirakan päälle. Katso myös perinteinen rahkapiirakka-reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

se meni nappiin
kakku oli herkullinen ,mutta ehkä pohja liian rasvainen.