Omenapiirakka on monen suomalaisen ympärivuotinen suosikkileivonnainen ja se sopii hyvin niin kahvipöytään kuin välipalaksi. Uunipellillinen omenapiirakkaa on helppo tapa palkita vaikkapa talkooväkeä uurastuksen päätteeksi!

Tällä reseptillä valmistuu pellillinen mehevää, perinteistä omenapiirakkaa. Piirakkaan sopivat erityisen hyvin hieman hapokkaat omenat ja piirakkaan voi hyvin käyttää myös oman puutarhan pudokkaita tai pinnasta kolhiintuneita omenoita.

Omenapiirakan kanssa tarjottavaksi sopii esimerkiksi vaniljajäätelö.

Ainekset uunipellillinen, noin 15 annosta

5
munaa
2
dl
sokeria tai fariinisokeria
1
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
2
dl
juoksevaa margariinia tai margariinisulaa
3
dl
piimää, jogurttia tai rasvatonta maitoa
Päälle:
5-6
omenaa
1
rkl
kanelia
mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen margariinin ja nesteen kanssa.
  2. Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle reunalliselle uunipellille. Lohko omenat ja asettele ne piirakalle. Lisää omenoiden päälle kanelia ja ripottele kauraleseitä ja/tai manteleita päälle.
  3. Paista omenapiirakkaa 200-asteessa n. 30 min. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita helppoja ja herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.