Omenapiirakka

Omenapiirakka
50 min, josta valmisteluaika 20 min

Omenapiirakka on monen suomalaisen ympärivuotinen suosikkileivonnainen ja se sopii hyvin niin kahvipöytään, välipalaksi kuin vaikkapa talkooväen palkinnoksi uurastuksen päätteeksi! 

Tällä reseptillä valmistuu pellillinen mehevää, perinteistä omenapiirakkaa. Omenapiirakkaan sopivat erityisen hyvin hieman hapokkaat omenat ja piirakkaan voi hyvin käyttää myös oman puutarhan pudokkaita tai pinnasta kolhiintuneita omenoita.

Omenapiirakan kanssa tarjottavaksi sopii esimerkiksi vaniljajäätelö.

 

uunipellillinen
5munaa
2dlsokeria tai fariinisokeria
4dlMyllyn Paras Kauraleseitä
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklleivinjauhetta
1rklvaniljasokeria
2dljuoksevaa margariinia tai margariinisulaa
3dlpiimää, jogurttia tai rasvatonta maitoa
Päälle:
5-6omenaa
1rklkanelia
1-2dlMyllyn Paras Kauraleseitä JA/TAI
mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen margariinin ja nesteen kanssa.

  2. Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle reunalliselle uunipellille. Lohko omenat ja asettele ne piirakalle.

  3. Paista 200-asteessa n. 30 min. Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (39)

Syötiin iltapalaksi! Nam nam
Ja käytin ne omput missä oli huonoja/tummia kohtia ettei tulisi hävikkiä. Ne toimivat hyvin ja tuli TOSI hyvä piiras!
Laitoin 1 dl sokeria ja 1 dl fariini sokeria. Vähän liian makea mutta tosi hyvä :D kannattaa leipoa!
Taikina oli helppo ja kiva, valmistus oli helppo ja nami lopputulos. Kannattaa kokeilla :)
Tein fariinisokerilla ja ei kyllä tullu hyvä. Ei yhtään makea ja niitä leseitä oli aivan liikaa pohjalla. 1/3 olisi riittänyt.
Hyvä arkinen potaattitalkoiden piirakka valmiin vaniljakastikkeen kanssa lihasopan jälkiruoksi. Laitoin taikinaan kanelia, omenat pudokkaita ja maustamaton jogurtti melkein poisheitettävä, joten laitoin puolet leivinjauhetta ja puolet soodaa. Se hiukan maistui, mutta ohjeen voi tehdä maidollakin. Vaniljasokeri unohtui.
Hyvää!
Kiitos ohjeesta...oli hyvä ja mauskas taikina. t.carmen
Minusta oli aika mauton tuo pohja, tosin minulta loppui vaniljasokeri kesken ja laitoin 1/2 rkl sitä ja 1/2 rkl vanilliinisokeria. Muutoin tein täysin ohjeen mukaan. Lesemäärä tuntuu valtavan suurelta, mutta niillä saa kivan koostumuksen pohjaan.
En ole vielä kokeillut. Kohta kokeilen. Laitoin jopa ohjeen muistiin, kun on noin hyviä palautteita!

Pages