Omenapiirakka

Omenapiirakka
uunipellillinen
5munaa
2dlsokeria tai fariinisokeria
4dlMyllyn Paras Kauraleseitä
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklleivinjauhetta
1rklvaniljasokeria
2dljuoksevaa margariinia tai margariinisulaa
3dlpiimää, jogurttia tai rasvatonta maitoa
Päälle:
5-6omenaa
1rklkanelia
1-2dlMyllyn Paras Kauraleseitä JA/TAI
mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen margariinin ja nesteen kanssa. Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle reunalliselle uunipellille. Lohko hedelmät ja asettele ne piirakalle. Paista 200-asteessa n. 30 min. Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (34)

Hyvä arkinen potaattitalkoiden piirakka valmiin vaniljakastikkeen kanssa lihasopan jälkiruoksi. Laitoin taikinaan kanelia, omenat pudokkaita ja maustamaton jogurtti melkein poisheitettävä, joten laitoin puolet leivinjauhetta ja puolet soodaa. Se hiukan maistui, mutta ohjeen voi tehdä maidollakin. Vaniljasokeri unohtui.
Hyvää!
Kiitos ohjeesta...oli hyvä ja mauskas taikina. t.carmen
Minusta oli aika mauton tuo pohja, tosin minulta loppui vaniljasokeri kesken ja laitoin 1/2 rkl sitä ja 1/2 rkl vanilliinisokeria. Muutoin tein täysin ohjeen mukaan. Lesemäärä tuntuu valtavan suurelta, mutta niillä saa kivan koostumuksen pohjaan.
En ole vielä kokeillut. Kohta kokeilen. Laitoin jopa ohjeen muistiin, kun on noin hyviä palautteita!
Tein tällä reseptilllä omenapiirakkaa ja siitä pitivät kaikki! Sain käskyn leipoa tätä vielä uudestaan seuraavana päivänä :) Suosittelen. Ps. Muokkasin reseptiä hieman vielä itse laittamalla omenoiden päälle muruseoksen. NAM!
Uuniin meni ja uskon, että on hyvää. Pikkusen sovelsin. Laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita ja sekoitin taikinaan ne, ja leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle pellille. Makoista syksyä! Gisela
Äitini opetti ettei keltuainen vaahtoudu, kun keltuaiset ottaa erilleen ja vatkaa vain valkuaiset, vaahto valmistuu nopeasti. Valmiiseen vaahtoon lisätään keltuaiset ja vatkataan sekaisin. Unohdin kerran keltuaiset pois ja kakusta tuli valkoinen. Kostutin sen tyrnimehulla ja tein vaniljakreemin päälle, jopa oli variä ja makua.
Hyvä ja maukas ohje. T. Niilo 7v. ja äiti
Kun tein tällä ohjeella omenapiirakkaa, siitä pitivät kaikki. Ohje oli helppo ja yksinkertainen ymmärtää.

Pages