Omenapiirakka kermaviilitäytteellä

Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

Omenapiirakka kermaviilitäytteellä
40 min, josta valmisteluaika 10 min

Kermaviilitäytteinen omenapiiras on syksyn suosikkitarjottava, jonka tuoksu houkuttelee kahvipöydän ääreen herkuttelemaan. Syksyn omenoista valmistettava piirakka on yksinkertainen valmistaa: tarvitset vain pakastemurotaikinaa, omenoita, kermaviiliä, munan ja sokeria. Tällä helpolla reseptillä onnistut siis varmasti! Halutessasi voit valmistaa taikinan myös itse. 

Omenapiirakan ohjeessa täytteeseen ei ole lisätty erikseen kanelia. Jos olet kanelin ystävä, ripottele kanelia maun mukaan omenalohkojen päälle ennen täytteen muiden aineiden lisäämistä piirakkaan. 

Tässä reseptissä täytteenä on omenoita, mutta valmiilla kauramurotaikinalla valmistat helposti piiraan myös esimerkiksi mustikoista tai päärynöistä. 

Pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Tai tee itse taikina:
125gmargariinia tai voita
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
n.½lomenalohkoja
1tlkkermaviiliä (200 g)
1muna
½-1dlsokeria
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Ota kauramurotaikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

  3. Levitä päälle ohuet omenalohkot ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle.

  4. Paista omenapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Tarjoile piiras vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kokeile myös marjoilla, esim. mustikoilla tai puolukoilla.

Kokeile myös näitä omenapiirakoiden ohjeita:

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Mustikalla toimii ja tosi hyvin. Sopiva myös kahvi vieraille.
maukas resepti. kiitos!
pohja sopii loistavasti piirakkaan. tein itse omena-päärynäsosetta ja laitoin sen täytteeksi. Maistui ihanalta juoksevan vaniljavanukkaan kanssa.
sirottelen runsaasti kaneli-sokerisekoitusta omenaviipaleiden päälle ja sen jälkeen vasta muut täytteen aineet sekoitettuna ja niin hyvää tulee, että piirakka loppuu aina kesken, siihen tulee aivan himo!