Kermaviilitäytteinen omenapiiras on syksyn suosikkitarjottava, jonka tuoksu houkuttelee kahvipöydän ääreen herkuttelemaan. Syksyn omenoista valmistettava piirakka on yksinkertainen valmistaa: tarvitset vain pakastemurotaikinaa, omenoita, kermaviiliä, munan ja sokeria. Tällä helpolla reseptillä onnistut siis varmasti! Halutessasi voit valmistaa taikinan myös itse. 

Omenapiirakan ohjeessa täytteeseen ei ole lisätty erikseen kanelia. Jos olet kanelin ystävä, ripottele kanelia maun mukaan omenalohkojen päälle ennen täytteen muiden aineiden lisäämistä piirakkaan. 

Tässä reseptissä täytteenä on omenoita, mutta valmiilla kauramurotaikinalla valmistat helposti piiraan myös esimerkiksi mustikoista tai päärynöistä. 

Ainekset Pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm annosta

Tai tee itse taikina:
125
g
margariinia tai voita
¾
dl
sokeria
1
muna
½
tl
leivinjauhetta
Täyte:
n.½
l
omenalohkoja
1
tlk
kermaviiliä (200 g)
1
muna
½-1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Ota kauramurotaikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

  3. Levitä päälle ohuet omenalohkot ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle.

  4. Paista omenapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Tarjoile piiras vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kokeile myös marjoilla, esim. mustikoilla tai puolukoilla.

Kokeile myös näitä omenapiirakoiden ohjeita:

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.