Omenapiirakka kermaviilitäytteellä

Omenapiirakka kermaviilitäytteellä

Tämä kermaviilitäytteinen omenapiirakka valmistuu loppukesän ensimmäisistä omenoista helposti ja nopeasti valmiin pakastetaikinan ansiosta.  Mausteeksi voit lisätä myös kanelia, joka on perinteinen omenan makupari. Ripottele kanelia maun mukaan omenalohkojen päälle ennen täytteen muiden aineiden lisäämistä piirakkaan.  Kauramurotaikinan maku sopii erinomaisesti omenoiden kanssa, mutta reseptiä kannattaa kokeilla myös mustikoista tai päärynöistä.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
n.½lomenalohkoja
1tlkkermaviiliä (200 g)
1muna
½-1dlsokeria
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet omenalohkot ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.  Kokeile myös marjoilla, esim. mustikoilla tai puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Mustikalla toimii ja tosi hyvin. Sopiva myös kahvi vieraille.
maukas resepti. kiitos!
pohja sopii loistavasti piirakkaan. tein itse omena-päärynäsosetta ja laitoin sen täytteeksi. Maistui ihanalta juoksevan vaniljavanukkaan kanssa.
sirottelen runsaasti kaneli-sokerisekoitusta omenaviipaleiden päälle ja sen jälkeen vasta muut täytteen aineet sekoitettuna ja niin hyvää tulee, että piirakka loppuu aina kesken, siihen tulee aivan himo!