Omenapiiraset

Omenapiiraset

Kinuskikissa suunnitteli tämän herkullisen reseptin.  Voit käyttää paistamiseen myös voideltua muffinssipeltiä tai teräsvuokia. Myös paperiset muffinssi- tai leivosvuoat käyvät. Piiraset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun omenatäytteestä on ehtinyt imeytyä makua myös pohjaan. 

15 kpl
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
500ghappamia omenoita
¾dlfariini- tai ruokosokeria
1tlkanelia
1tlvaniljasokeria
1rklsitruunamehua
1rklperunajauhoja

Valmistusohje

Sulata taikina ja kauli se jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (noin 2 mm). Ota levystä ympyröitä nurinpäin käännetyllä lautasella tai kupilla.  Nosta taikinaympyrät alumiinisten vuokien pohjalle. Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan omenakuutiot, fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Keitä, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia). Yhdistä sitruunamehu ja perunajauhot. Lisää omenatäytteen joukkoon. Laita nokare omenatäytettä vuokien pohjalle. Kääntele taikinan reunat päälle. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)