Paras omenapiirakka rahkatäytteellä

Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

Paras omenapiirakka rahkatäytteellä
55 min, josta valmisteluaika 20 min
  • 9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu. 
  • Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita.
  • Yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma piirakka. Tuomariston mukaan piirakka oli mehevä, pehmeän makuinen ja pohja oli sopivan ohut. Piirakka oikein suli suussa. 
  • Voittajapiirakan täytteessä maistuivat rahka, vanilja ja täytteessä oli myös kekseliäästi käytetty tuoretta omenaraastetta.
piirakkavuoallinen
Pohja:
150gvoita
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlkuohukermaa
1prkmaitorahkaa (250 g)
1dlsokeria
1tlvanilliinisokeria
n.2omenaa
kanelia ja sokeria

Valmistusohje

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne seokseen. Painele murutaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytettä varten kerman sekaan maitorahka, mausta sokereilla. Kaada täyte raa’an taikinapohjan päälle. Raasta omenat ja ripottele raaste piirakan päälle. Laita lopuksi kanelisokeria päälle.

Paista 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoillaan jäähtyneenä, lisää halutessasi kanelisokeria pintaan.

Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja, muokannut Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (33)

Käytin sinistä Keijua ja Antonovka-omenoita lohkoina. Hyvä tuli-
Helppo ja erittäin maukas. Juuri se omenaraaste tekee piirakasta mehukkaan ja erilaisen, kuin perinteinen lohkopiirakka. :-)
Kiitoksia ohjeesta. Jätin sokerit puoleen pohjasta ja täytteestä. On erittäin hyvää ja säilyy jääkaapissa viikon. Omenat kuutiona tai viipaleena.
Piirakka on todella hyvää. Meidän perheessä tehty tällä ohjeella jo vuodesta 2004 asti.
Hyvä ohje, sulatin voin vahingossa, mutta ei haitannut. Sekotin jauhot ja annoin jäähtyä. Siitä tuli murutaikina. Painelin vuokaan ja päälliset, sitten uuniin. Onnistui paremmin kuin hyvin! Raija
Todella helppo ja erittäin hyvä piirakkapohja (nopea valmistaa).
Tämä on ehdottomasti paras omenapiirakka, jota olen syönyt!
Erinomainen.
Piirakasta tuli meidän suvun herkku. Tein ensimmäisen, joka hävisi alta-aikayksikön. Sitten tein vielä kaksi, jotka hävisivät myös kokkipoikamme ja vaimonsa suihin. Edelleen lähetin reseptin vaimoni siskolle jne...
Desi pohjassa sokeria, samoin täytteen kanssa 1 dl sokeria. Hyvä piirakka, mutta liian makea. Kuinka vaikuttaa lopputulokseen jos sokerin määrää vähentää?

Pages