Paras omenapiirakka rahkatäytteellä

Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

Paras omenapiirakka rahkatäytteellä
55 min, josta valmisteluaika 20 min
  • 9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu. 
  • Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita.
  • Yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma piirakka. Tuomariston mukaan piirakka oli mehevä, pehmeän makuinen ja pohja oli sopivan ohut. Piirakka oikein suli suussa. 
  • Voittajapiirakan täytteessä maistuivat rahka, vanilja ja täytteessä oli myös kekseliäästi käytetty tuoretta omenaraastetta.
piirakkavuoallinen
Pohja:
150gvoita
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlkuohukermaa
1prkmaitorahkaa (250 g)
1dlsokeria
1tlvanilliinisokeria
n.2omenaa
kanelia ja sokeria

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne seokseen. Painele murutaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Sekoita täytettä varten kerman sekaan maitorahka, mausta sokereilla. Kaada täyte raa’an taikinapohjan päälle. Raasta omenat ja ripottele raaste piirakan päälle. Laita lopuksi kanelisokeria päälle.

  3. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoillaan jäähtyneenä, lisää halutessasi kanelisokeria pintaan.

Katso myös omenapiirakka uunipellille tehtynä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja, muokannut Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (40)

Ihana piirakka, paras mitä olen syönyt. Juuri mun makuun! Laitoin tavallisen rahkan sijaan vaniljarahkaa ja jätin täytteestä sokerin pois, koska vaniljarahkassa on sokeria. Lisäksi laitoin taikinaan 3,5 dl vehnäjauhojen sijasta 3 dl vehnäjauhoja ja O,5 dl ruisjauhoja. vehnäjauhoja
Ei ole nyt kermaa kotona. Voiko jättää pois tai mitä tilalle?
Kerman voi korvata vaikka maidolla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella mehukas ja maukas! Kiitos
Maistuva,mehukas piirakka.
Ihan mielettömän hyvää. Hävisi hetkessä !
Olipas hyvä piirakka vaikka puolitin sokerimäärän. Lisäsin täytteeseen yhden kananmunan.
Käytin sinistä Keijua ja Antonovka-omenoita lohkoina. Hyvä tuli-
Helppo ja erittäin maukas. Juuri se omenaraaste tekee piirakasta mehukkaan ja erilaisen, kuin perinteinen lohkopiirakka. :-)
Kiitoksia ohjeesta. Jätin sokerit puoleen pohjasta ja täytteestä. On erittäin hyvää ja säilyy jääkaapissa viikon. Omenat kuutiona tai viipaleena.

Pages