Paras omenapiirakka rahkatäytteellä

Paras omenapiirakka rahkatäytteellä

9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu. Tuomareina kilpailussa toimivat kaupunginhallituksen Krista Silfverberg sekä silloinen Myllyn Paras viestintäpäällikkö Arja Savela. Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita. Yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma piirakka. Arja Savelan mukaan piirakka oli mehevä, pehmeän makuinen ja pohja oli sopivan ohut. Lisäksi hän kehui, että piirakka suorastaan suli suussa, niin herkullista se oli. Voittajapiirakan täytteessä maistuivat rahka, vanilja ja täytteessä oli myös kekseliäästi käytetty tuoretta omenaraastetta.

piirakkavuoallinen
Pohja:
150gvoita
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlkuohukermaa
1prkmaitorahkaa (250 g)
1dlsokeria
1tlvanilliinisokeria
n.2omenaa
kanelia ja sokeria

Valmistusohje

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne seokseen. Painele murutaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytettä varten kerman sekaan maitorahka, mausta sokereilla. Kaada täyte raa’an taikinapohjan päälle. Raasta omenat ja ripottele raaste piirakan päälle. Laita lopuksi kanelisokeria päälle. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoillaan jäähtyneenä, lisää halutessasi kanelisokeria pintaan. Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja, muokannut Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (25)

Erinomainen.
Piirakasta tuli meidän suvun herkku. Tein ensimmäisen, joka hävisi alta-aikayksikön. Sitten tein vielä kaksi, jotka hävisivät myös kokkipoikamme ja vaimonsa suihin. Edelleen lähetin reseptin vaimoni siskolle jne...
Desi pohjassa sokeria, samoin täytteen kanssa 1 dl sokeria. Hyvä piirakka, mutta liian makea. Kuinka vaikuttaa lopputulokseen jos sokerin määrää vähentää?
Täytteestä sokerin määrää voi vähentää oman maun mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Eikö tuohon taikinaan tule munia lainkaan?
Taikinaan ei tule munia. Terv. Kuluttajaneuvonta
Superhyvää. Edellinen syötiin aamulla loppuun ja tälle iltaa tulee vieraita, joten hyvä syy tehdä uus.;)
Hyvää!
Eikö tuohon täytteeseen tarvita lainkaan munaa?
Tähän täytteeseen ei käytetä kananmunaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages