Syyskuussa 2011 Hyvinkään Suomen Rautatiemuseolla järjestetyssä Omenapuupäivässä pidettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu. Kilpailussa oli kaksi sarjaa, ja yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma vanhanajan omenapiirakka.

Tuomariston mukaan tämä vanhanajan omenapiirakka oli erityisen mehevä, pehmeän makuinen ja pohjaltaan juuri sopivan ohut. Piirakka suorastaan suli suussa. Voittajapiirakan salaisuus piilee rahkatäytteessä, jossa maistuvat vanilja ja tuore omenaraaste. Tämä resepti tuo perinteisen vanhanajan omenapiirakan makumaailman nykypäivään ja on täydellinen valinta nostalgisten leivonnaisten ystäville. Maista parasta omenapiirakkaa tällä reseptillä! 

Ainekset piirakkavuoallinen, noin 8-10 annosta

Pohja:
150
g
voita
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
2
dl
kuohukermaa
1
prk
maitorahkaa (250 g)
1
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
n.2
omenaa
kanelia ja sokeria

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne seokseen. Painele murutaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytettä varten kerman sekaan maitorahka, mausta sokereilla. Raasta omenat ja lisää täytteen joukkoon. Kaada täyte raa’an taikinapohjan päälle. Laita lopuksi kanelisokeria päälle.
  3. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoillaan jäähtyneenä, lisää halutessasi kanelisokeria pintaan.

Katso myös omenapiirakka uunipellille tehtynä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja, muokannut Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.