Näin leivot Myllyn Parasta pullaa

Pulla
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Katso pullien valmistusvideo ohjeen alta.
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.150-200g(laktoositonta) voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

  3. Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min. Avaa tästä letitysohje PDF-muodossa.

MYLLYN PARHAITA PULLAVINKKEJÄ:

  • Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu. Kuivahiiva vaatii lämpimämmän n. 45-asteisen taikinanesteen.

  • Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat, pikkupullataikina saa olla pehmeämpää kuin pitkotaikina.

  • Säilytetyt jauhot kuivuvat ja niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.

  • Hyvä kohotuspaikka pullalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai mikroaaltouuniin (mikroa ei saa laittaa päälle) tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu.

  • Vaihtelua pullataikinaan saa lisäämällä siihen esim. rusinoita, mantelirouhetta, kuivattuja hedelmäpaloja tai korvaamalla n. 2 dl jauhoista Myllyn Paras Kauraleseillä.

VINKKI: Vaihtelua leivontaan saat tekemällä pullataikinasta erilaisia pullia. Vaihtoehtoina muun muassa pikkupullat, kierrepullat, korvapuustit, hillopullat, sarvet, pitkot, kranssit, kierrepitkot, bostonkakut sekä marja- ja rahkapiirakat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (49)

Hei! Minulla on 6 kpl lemmikkikanoja, ja ne munivat siis kukin munan päivässä. Haluaisin upottaa taikinaan enemmän munia, kuin tässä(kin) reseptissä on. Miten muotoilisin reseptiä, että saisin kanamunavuoreni pienemmäksi?
Laitoin kerran vahingossa kaksi munaa yhden sijaan tähän reseptiin. Pullista tuli ihanan pehmeitä, ihan parhaita. Tein tästä taikinasta vaniljatäytepullia. Kehuja tuli kaikilta!
Pullataikinaan ei kannata laittaa kananmunaa kovin paljon. Kannattaa valita valmistettavaksi sen tyyppisiä leivonnaisia, joihin käytetään lähtökohtaisesti enemmän kananmunia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää oli.
Tosi hyvä resepti.
Tosi parhaita reseptejä teiltä saan. Olen syntyny Suomessa, mutta en ole koskaan asunu kotimaalla, mutta suomenkieli on pysyny and monet perinteet. Asun nyt Canadassa ja meillä täällä ei voi ostaa jauhoja eri karkeisina, vain yhtä lajia 'Hienoa' . Voiko joku antaa kaikkiin resepteihin jotain vinkki kun käyttää hienoa jauhoa?
Hienojakoinen vehnäjauho imee nopeasti itseensä taikinanesteen, jolloin myös taikinasitko muodostuu nopeasti vaivauksessa. Hienojakoinen jauho sopii hyvin hiivataikinoiden valmistukseen. Kun hienojakoisesta jauhosta tekee kakkuja tai piirakoita, niin jauhot kannattaa siivilöidä taikinaan, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Naminami! Se oli hyvää!
Kokeilin tätä reseptiä korvaten maidon vedellä kuten kotona aina tehtiin, sen voi huoletta tehdä 1:1. Hyvää tuli.
Reseptinne on kullan arvoisia meille, 1) joilla on vähän aikaa ja tarvitaan hyvää. 2) jotka olemme muutenkin tunareita leivonnassa. Ohjeet terästää tunaritkin. Kiitos. Hyvää joulua.

Pages