Perinteinen mustikkapiirakka pullataikinasta

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkapiirakka Pullataikinasta
  • Pellillinen perinteistä mustikkapiirakkaa tehdään pullataikinasta. Ihana maku tuo mieleen lapsuuden!
  • Pullataikinan kohotusaikaa saat lyhennettyä, kun laitat taikinakulhon kohoamaan esimerkiksi 40‐asteisen uunin keskitasolle tai tiskialtaaseen, jonka pohjalle olet laskenut kuumaa vettä.
  • Taikinasta 2/3 käytetään piirakan pohjaan ja lopuista 1/3:sta pyöritellään koristenauhat piirakan päälle.
  • Tässä ohjeessa mustikkatäyte on tehty napakaksi lisäämällä siihen sämpyläjauhoja. Sämpyläjauhot ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle perunajauholle, josta joidenkin mustikkapiirakan ystävien mielestä jää ikävähkö sivumaku mustikoihin.
uunipellillinen
1annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
6-8dlmustikoita
2-3rklMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1dlhillosokeria
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi. Kohotusaika on n. 45 min‐1 tunti.

Ota taikina kulhosta ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa ja levitä seos kohonneen pullapohjan päälle.

Pyörittele lopusta 1/3 taikinasta piirakan päälle koristenauhat. Asettele nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Ei muuten maistu perunajauhoille. Pitää muistaa jäähdyttää ennen leikkausta niin ei valu kovin paljon.
Kiitos, erittäin hyvä mustikkapiirakka!
Olen tekemässä mustikkapiirakkaa ja etsin vähän ohjeita täytettä varten. Ongelmana on ollut se, että nestettä tulee runsaasti ja se vuotaa piirakan allekin. Perunajauhoista tulee mielestäni ikävän näköistä pintaa meheviin mustikoihin, mutta mitä mahtaa tulla sämpyläjauhoista. Imeekö nesteen ja sulautuuko hyvin täytteeseen?
Sämpyläjauhot ja hillosokeri tekevät mustikkatäytteestä kiinteämmän, eikä täyte vuoda niin paljon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää tulee, olen testannut monta kertaa :)
Pohjan teen kyllä itse, mutta onnistuuko myös mansikoilla?
Paistettaessa mansikoiden maku ja rakenne kärsii. Mansikoista tulee myös runsaasti nestettä, joten en tekisi piirakkaa mansikoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Nami! Nami!
kannattaako vaniljakastike tehdä itse vai ostaa valmiina kaupasta? kumpaan taikinaan tulee parempi? muro vai pulla?
Vaniljakastikkeen voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Tämä on aivan makuasia. Tällä ohjeella piirakka kannattaa tehdä pullataikinaan. Jos haluaa käyttää murotaikinaa, löytyy sivuiltamme esimerkiksi ohje, maistuva mustikkapiirakka murotaikinasta. Terveisin Kuluttajaneuvonta

Pages