Mustikkapiirakka Pullataikinasta

Mustikkapiirakka Pullataikinasta
uunipellillinen
1annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
6-8dlmustikoita
2-3rklMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1dlhillosokeria
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min ‐ 1 tunnin ajan). Jätä 1/3 taikinaa ja pyörittele siitä piirakan päälle pitkiä koristenauhoja, jätä ne kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle.  Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeria kulhossa ja levitä kohonneen pullapohjan päälle. Asettele nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Kiitos, erittäin hyvä mustikkapiirakka!
Olen tekemässä mustikkapiirakkaa ja etsin vähän ohjeita täytettä varten. Ongelmana on ollut se, että nestettä tulee runsaasti ja se vuotaa piirakan allekin. Perunajauhoista tulee mielestäni ikävän näköistä pintaa meheviin mustikoihin, mutta mitä mahtaa tulla sämpyläjauhoista. Imeekö nesteen ja sulautuuko hyvin täytteeseen?
Sämpyläjauhot ja hillosokeri tekevät mustikkatäytteestä kiinteämmän, eikä täyte vuoda niin paljon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää tulee, olen testannut monta kertaa :)
Pohjan teen kyllä itse, mutta onnistuuko myös mansikoilla?
Paistettaessa mansikoiden maku ja rakenne kärsii. Mansikoista tulee myös runsaasti nestettä, joten en tekisi piirakkaa mansikoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Nami! Nami!
kannattaako vaniljakastike tehdä itse vai ostaa valmiina kaupasta? kumpaan taikinaan tulee parempi? muro vai pulla?
Vaniljakastikkeen voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Tämä on aivan makuasia. Tällä ohjeella piirakka kannattaa tehdä pullataikinaan. Jos haluaa käyttää murotaikinaa, löytyy sivuiltamme esimerkiksi ohje, maistuva mustikkapiirakka murotaikinasta. Terveisin Kuluttajaneuvonta
maukas maidon kanssa