Ainekset 16 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
4-5
dl
mustikoita
n.1
dl
hillosokeria
Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa, ohje löytyy tästä linkistä. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina yhdeksi isoksi paksuksi pullalevyksi (n. 40 x 40 cm).

  2. Leikkaa levy 10 x 10 cm neliöiksi. Asettele neliöt uunipellille irralleen toisistaan ja anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min ‐ 1 tunnin ajan).

  3. Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Laita syvennykseen sokerijauhotettuja mustikoita.

  4. Voitele pullien reunat munalla, ripottele reunoille halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat ripottelemalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.