Ruokaisa lammaspiirakka

Ruokaisa lammaspiirakka
1 iso piirakkavuoallinen (n. Ø 30 cm)
Pohja:
1pktMyllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
Täyte:
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita (n. 3 ½ dl kypsänä)
7dlvettä
1rklhäränlihafondia
n. 300glampaan. tai karitsanjauhelihaa
1sipuli
3-4valkosipulinkynttä
1tlrouhittua mustapippuria
1rklsoijakastiketta
10gtuoretta paksulehtistä minttua
2porkkanaa
200gvuohenjuustoa
2munaa
3dlkermaa

Valmistusohje

Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina isommaksi tai taputtele taikina vähintään 4 cm korkean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

Keitä suurimot kiehuvassa lihaliemessä 20 min.

Paista jauheliha kuumalla pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, lisää ne pannulle paistumaan. Mausta seos mustapippurilla, soijalla ja hienoksi leikatulla mintulla.

Sekoita suurimot jauhelihaseoksen joukkoon ja levitä täyte piirakkapohjalle. Ota porkkanasta pitkiä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä, rullaa suikaleet kierteiksi piirakan päälle pystyyn. Leikkaa vuohenjuustosta n. 1 cm paksuja viipaleita ja asettele ne piirakan päälle porkkanarullien väliin. Sekoita munien rakenne rikki pikku kipossa ja sekoita kerma joukkoon, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 minuuttia. Tarjoile kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)