Lammaspata

Lammaspata

Ohra- tai kaurasuurimo-riisiseos tuo viljaisaa maistuvuutta lammasruokaan. Valkosipuli kuuluu oleellisena lammaspataan. Tee reilu annos, tätä voi lämmittää ja syödä toisenkin kerran. Lihaliemestä voit halutessasi korvata osan punaviinillä.

noin 6 annosta
2rklöljyä
500glampaanlihaa ohuina suikaleina
1-2sipulia
n.6valkosipulinkynttä
3dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
8dllihalientä (tai vettä + lihafondia tai lihaliemikuutio)
1tlksäilyketomaatteja (n. 400 g)
n.1tlsuolaa
n.1tlmustapippuria
1rkloreganoa
n.1tltimjamia
n.200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
n.2dlhillosipuleita
n.2dlmustia oliiveja

Valmistusohje

Ruskista lihasuikaleet ja silputut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää suurimot ja kuullota hetki. Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja mausteet. Anna kypsyä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää lopuksi juustokuutiot, hillosipulit ja oliivit.

VINKKI: Voit valmistaa padan myös käyttämällä Myllyn Paras Jasmiini tai Basmati Riisiä. Katso myös Kanelinen lammaspata -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Erinomainen. Teen tuplana kerran-kaksi vuodessa. Tänä vuonna tämä on meidän pääsiäisen ruokaa.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä.