Lampaanlihan oiva lisuke fenkoliohratto

Aurinkoinen fenkoliohratto
45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Fenkoliohratto sopii naudan-, härän- tai lampaanfileen lisäkkeeksi.
  • Perinteinen ohra ja fenkolin maku sopii hyvin tähän reseptiin. Juhlavamman version saat lisäämällä ruokaan valkoviiniä.
  • Voit marinoida lihaa valkosipuli-mausteöljyssä jopa yön yli.
  • Paista lihalle kaunis pinta voi-öljyseoksessa ja kypsennä sen jälkeen uunissa. Mieto-125 asteinen uuni on sopiva; kun lihalämpömittari näyttää 65 astetta, on lammas hieman punaista mutta mehevää. Jos haluat täysin kypsää lihaa, odota kunnes mittari näyttää 80 astetta. 
6:lle
Naudan-, härän- tai lampaanfileetä
Ohratto:
2rklvoita tai margariinia
1iso sipuli
3-5valkosipulinkynttä
1rklsoijakastiketta
1tlmustapippurirouhetta
3dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Irtonainen Riisi+Ohraa
5dlvettä
1rklkasvis-, riista- tai sienifondia
200gfenkolia suikaleina
1tlkaurinkokuivattuja tomaatteja osittain liemineen
n.1dlvalkoviiniä, hedelmämehua tai kermaa
1persiljaruukku

Valmistusohje

Valmista fenkoliohratto. Paista sipulisilppu kasarissa tai kattilassa. Lisää mausteet ja suurimoseos sekoittaen lyhyen hetken. Lisää vesi ja fondi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. ½ tuntia. Lisää fenkoli ja aurinkokuivatut tomaatit suikaleina (lientä voi lisätä hieman) sekä valkoviini, hedelmämehu tai kerma.

Jatka kypsennystä, kunnes nesteet ovat imeytyneet suurimoihin, n. 5-10 minuuttia. Mausta persiljasipulilla tai muulla haluamallasi yrtillä. Marinoi liha ensin. Laita 4-6 naudan-, härän- tai lampaanfileetä marinadiin (2 valkosipulinkynttä, pieni sipuli ja 1 dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa hienonnettuna, 1 rkl soijakastiketta, 1 dl öljyä) vähintään 4 tunniksi.

Marinoinnin jälkeen paista lihoihin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Kypsennä fileitä uuninkestävässä vuoassa 125-asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65-astetta, tai halutessasi täysin kypsää lihaa, 80-astetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)