Kanelinen lammaspata

Myllyn Paras

Herkullinen lammaspata sopii mainiosti vaikkapa pääsiäisenä tarjottavaksi.

Kaneli tuo uudenlaista twistiä tähän lammaspataan.

4:lle
600gluutonta tai noin 1 kg luullista karitsan/lampaan lapaa tai etuselkää
1rklMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlkanelia
1tlpaprikaa
½-1tlsuolaa
mustapippuria myllystä
2rklöljyä tai pullomargariinia
1-2sipulia
2-4valkosipulinkynttä
1tlksäilyketomaatteja
1-2dlvettä tai lihalientä fondista tai kuutiosta
n.1tloreganoa tai rosmariinia
1pspakastepapuja
Pinnalle:
persiljaa tai minttua

Valmistusohje

Pyydä kauppiasta sahaamaan luut paloiksi, jos käytät
luullista lihaa. Poista näkyvä rasva ja leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi.

Sekoita mausteet jauhojen joukkoon ja kierittele lihapalat
seoksessa. Ruskista lihapalat kevyesti. Lisää joukkoon silputut sipulit ja
valkosipulit ja kuullota hetken aikaa käännellen.

Siivilöi joukkoon tomaattien liemi ja lisää myös vesi tai
lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunti.

Lisää säilyketomaatit, pavut ja yrtit ja hauduta lammaspataa miedolla
lämmöllä vielä 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa tai minttua. Tarjoa lammaspadan lisäkkeeksi Myllyn Paras Esikypsennetty Ohrasuurimoita tai Pitkäriisiä.

VINKKI: Katso myös toinen lammaspata-reseptimme!

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)