Hirvi/naudanlihapata ohrasuurimoiden kanssa

Myllyn Paras
6:lle
1kghirven- tai naudanpaistia
rklöljyä
1-2sipulia
1porkkana
1dlpakastettuja suppilovahveroita
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
10-12murskattua katajanmarjaa
3-4rklportviiniä tai sherryä
6dlvettä (+riistafondia)
ruskeaa kastikesuurustetta
Lisäksi:
4dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
2-3porkkanaa
300gruusukaaleja

Valmistusohje

Paloittele huoneenlämpöinen paisti isohkoiksi kuutioiksi.
Nosta palat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon huolellisesti. Silppua sipuli ja
kuutioi porkkana pieneksi.

Ruskista lihapalat 2-3 erässä pannussa tai padassa
(öljyiset lihapalat on helppo ruskistaa joka puolelta, eikä synny käryäkään
samalla lailla kun silloin, kun lisäät rasvan ensin pannuun). Lisää viimeisen
erän joukkoon silputut kasvikset, sienet sekä ruskistetut lihapalat. Kuullota
hetken aikaa. Mausta pippurilla, katajanmarjoilla, suolalla ja portviinillä tai
sherryllä. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla lihan
mureudesta riippuen ½-1½ tuntia. Suurusta liemi lopuksi kastikesuurusteella.
Tarkista maku.

Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita ja
kasviksia. Myös kirpeät säilykkeet sopivat lisäkkeeksi.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)