Tarjan hirvipata

Tarjan hirvipata
4-6:lle
1kghirvenpaistia
voita ja öljyä
2-3porkkanaa
2sipulia
n.2tlsuolaa, mustapippuria maun mukaan
n.10katajanmarjaa
vettä niin, että lihat peittyvät
iso loraus (pari dl) hyvää punaviiniä
Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
persiljaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele hirvenliha reilun kokoisiksi paloiksi ja ruskista voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat uunipataan. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit ja kääntele niitä hetki samalla paistinpannulla. Sekoita lihojen joukkoon. Lisää mausteet ja vesi ja hauduta 1½ tuntia uunissa kannen alla. Lisää punaviini ja hauduta pataa vielä vajaa tunti. Tämä ruoka on helppo tehdä esimerkiksi leivinuunin (tai takan) jälkilämmössä pitkään hauduttaen. Keitä ohra ohjeen mukaan ja lisää siihen silputtua persiljaa. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa ja sienisalaattia.

Resepti:
Tarja Mustonen, Korpilahti. Iltalehden Kotikokki-kilpailun 6. sija vuonna 2012.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)