Tarjan hirvipata

2 t , josta valmisteluaika 30 min
4-6:lle
1 | kg | hirvenpaistia |
voita ja öljyä | ||
2-3 | porkkanaa | |
2 | sipulia | |
n.2 | tl | suolaa, mustapippuria maun mukaan |
n.10 | katajanmarjaa | |
vettä niin, että lihat peittyvät | ||
iso loraus (pari dl) hyvää punaviiniä | ||
Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita | ||
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita | ||
persiljaa |
Valmistusohje
-
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele hirvenliha reilun kokoisiksi paloiksi ja ruskista voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat uunipataan.
-
Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit ja kääntele niitä hetki samalla paistinpannulla. Sekoita lihojen joukkoon. Lisää mausteet ja vesi ja hauduta 1½ tuntia uunissa kannen alla.
-
Lisää punaviini ja hauduta pataa vielä vajaa tunti. Tämä ruoka on helppo tehdä esimerkiksi leivinuunin (tai takan) jälkilämmössä pitkään hauduttaen.
-
Keitä ohra ohjeen mukaan ja lisää siihen silputtua persiljaa. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa ja sienisalaattia.
Kommentoi reseptiä