Hirvikäristys

Myllyn Paras

Hirvenlihasta voi tehdä käristystä kuten porostakin. Käristysliha kannattaa vuolla mahdollisimman kohmeisena tai jäisenä. Pekoni tuo makua ja mehevyyttä hirvenlihaan. Seuraksi sopivat keitetyt ohrasuurimot tai perunamuusi, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos tai -hillo ja parhaimmillaan hyvät maisemat luonnossa.

noin 4:lle
½kghirvenpaistia
öljyä ja voita
2-3punasipulia
½pktpekonia
1tlmustapippuria
2tlsuolaa
3dlolutta tai lihalientä
vettä
(1rklkatajanmarjoja)
Lisukkeet:
puolukkasurvosta tai -hilloa
paistettuja suppilovahveroita
2-3dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita TAI
1 l perunamuusia

Valmistusohje

Vuole hirvenpaistista terävällä veitsellä ohuita käristeviipaleita. Paista ne öljy-voiseoksessa valurautaisessa paistinpannussa hitaasti kauniin ruskeiksi, lisää paistamisen loppupuolella sipuli- ja pekonisilppua joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää olut tai lihaliemi ja halutessasi katajanmarjoja sekä tarvittaessa vettä sen verran, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä parisen tuntia. Maista ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Seuraksi sopivat keitetyt ohrasuurimot tai perunamuusi, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos tai -hillo.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tervehdys! Kokeilkaa ensin käristää liha ilman rasvaa ja sitten käristää läskirasvassa. Terv. vanha hirvimies.