• Hirvenlihasta voi tehdä käristystä kuten porostakin. Käristysliha kannattaa vuolla mahdollisimman kohmeisena tai jäisenä.
  • Pekoni tuo makua ja mehevyyttä hirvenlihaan.
  • Seuraksi sopivat keitetyt ohrasuurimot tai perunamuusi, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos tai -hillo ja parhaimmillaan hyvät maisemat luonnossa.

Ainekset noin 4:lle annosta

½
kg
hirvenpaistia
öljyä ja voita
2-3
punasipulia
½
pkt
pekonia
1
tl
mustapippuria
2
tl
suolaa
3
dl
olutta tai lihalientä
vettä
(1
rkl
katajanmarjoja)
Lisukkeet:
puolukkasurvosta tai -hilloa
paistettuja suppilovahveroita
1 l perunamuusia

Ohje

  1. Vuole hirvenpaistista terävällä veitsellä ohuita käristeviipaleita. Paista ne öljy-voiseoksessa valurautaisessa paistinpannussa hitaasti kauniin ruskeiksi, lisää paistamisen loppupuolella sipuli- ja pekonisilppua joukkoon.

  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää olut tai lihaliemi ja halutessasi katajanmarjoja sekä tarvittaessa vettä sen verran, että lihat peittyvät.

  3. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä parisen tuntia. Maista ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

  4. Seuraksi sopivat keitetyt ohrasuurimot tai perunamuusi, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos tai -hillo.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.