Ota taikina sulamaan siksi aikaa, kun valmistelet täytteen ja uuni lämpenee. Taputtele sulanut  taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paistettaessa piirakkaa uunin alatasolla myös pohja kypsyy.

Ainekset piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), noin 15:lle annosta

Täyte:
1-1½
l
suppilovahveroita
n.150
g
jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
2
sipulia
1-2
dl
puolukoita tai karpaloita
200
g
(kevyt) juustoraastetta
1
tlk
ruokakermaa (2 dl, 5-11 % rasvaa)
1
rkl
persiljaa
1
tl
kirveliä
½
tl
paprikajauhetta
tl
hienonnettua viherpippuria
3
munaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

  2. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle.

  3. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.