Suppilovahvero-riistapiiras

Suppilovahvero-riistapiiras
50 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Ota taikina sulamaan siksi aikaa, kun valmistelet täytteen ja uuni lämpenee.
  • Taputtele sulanut  taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Paistettaessa piirakkaa uunin alatasolla myös pohja kypsyy.
  • Piirakka on hiivaton, kevyt ja kuitupitoinen.
piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), noin 15:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
1-1½lsuppilovahveroita
n.150gjauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
2sipulia
1-2dlpuolukoita tai karpaloita
200g(kevyt) juustoraastetta
1tlkruokakermaa (2 dl, 5-11 % rasvaa)
1rklpersiljaa
1tlkirveliä
½tlpaprikajauhetta
tlhienonnettua viherpippuria
3munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

erittäin onnistunut;)