Suppilovahvero-riistapiiras

Suppilovahvero-riistapiiras

Ruistaikina sopii hyvin sienien ja riistan makuun, sekä myös poron kanssa. Ota taikina sulamaan siksi aikaa, kun valmistelet täytteen ja uuni lämpenee. Taputtele sulanut rukiinen taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paistettaessa piirakkaa uunin alatasolla myös pohja kypsyy. Piirakka on hiivaton, kevyt ja kuitupitoinen.

piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), noin 15:lle
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1-1½lsuppilovahveroita
n.150gjauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
2sipulia
1-2dlpuolukoita tai karpaloita
200g(kevyt) juustoraastetta
1tlkruokakermaa (2 dl, 5-11 % rasvaa)
1rklpersiljaa
1tlkirveliä
½tlpaprikajauhetta
tlhienonnettua viherpippuria
3munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

erittäin onnistunut;)