Suolaisesta taikinasta leivot kätevästi suolaisten hentusten leivospohjat.

Kun leivot pieniä täytettäviä leivospohjia, saat pysymään ne parhaiten kupin muodossa, kun pistelet taikinapohjat ja paistat leivospohjat tuorejuuston kanssa.

Valmista hentusiin maistuva sienimuhennos ja täytä sillä hentuset, nauti heti kuumana tai jäähtyneenä.

Halutessasi voit lopuksi kuorruttaa hentuset juustoraasteella ja paistaa kauniin värin pintoihin uunissa.

Ainekset n. 12 kpl hentusia (n. 6 cm halkaisija) annosta

Pohjat:
100
g
kantarelli- tai sienituorejuustoa
Sienimuhennos:
½
l
kantarelleja
2
kpl
herkkutattia tai muita tatteja
2
kpl
kesäsipulia varsineen
3
rkl
voita tai margariinia
100
g
kantarelli- tai sienituorejuustoa
n. 1
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
hiven jauhettua valkopippuria
n. 1
rkl
tuoretta timjamia
75
g
mozzarella-juustoraastetta

Ohje

  1. Sulata taikinalevy ja kauli se puolet ohuemmaksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai juomalasilla (halkaisija n. 8 cm) pyörylöitä. Pistele pyörylät haarukalla ja vuoraa pyörylöillä 7–8 cm leveät alumiiniset leivosmuotit.

  2. Levitä jokaiseen pohjaan 1 rkl tuorejuustoa. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 min. Näin saat hentuspohjat.

  3. Valmista paiston aikana sienimuhennos. Puhdista ja paloittele sienet sekä kuutioi sipulit. Kuumenna rasva pannulla ja paista silputut sienet ja sipulit siinä. Lisää joukkoon tuorejuusto, kerma ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna muhennoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kermaa, mikäli muhennos on liian kuivaa (sienien kosteus vaikuttaa muhennoksen rakenteeseen). Lisää vielä juustoraaste (voit säästä osan pinnalle, jos haluat lopuksi kuorruttaa hentuset).

  4. Jaa täyte hentusten koloihin. Koristele tuoreilla timjamin lehdillä. Halutessasi voi ripotella muhennoksen pinnalle vähän juustoraastetta ja kuorruttaa hentuset uunin yläosassa nopeasti niin, että juusto sulaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.