Sienihentuset

Sienihentuset

Suolaisesta taikinasta leivot kätevästi suolaisten hentusten leivospohjat.

Kun leivot pieniä täytettäviä leivospohjia, saat pysymään ne parhaiten kupin muodossa, kun pistelet taikinapohjat ja paistat leivospohjat tuorejuuston kanssa.

Valmista hentusiin maistuva sienimuhennos ja täytä sillä hentuset, nauti heti kuumana tai jäähtyneenä.

Halutessasi voit lopuksi kuorruttaa hentuset juustoraasteella ja paistaa kauniin värin pintoihin uunissa.

n. 12 kpl hentusia (n. 6 cm halkaisija)
Pohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen
tai Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa
tai Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa
100gkantarelli- tai sienituorejuustoa
Sienimuhennos:
½lkantarelleja
2kplherkkutattia tai muita tatteja
2kplkesäsipulia varsineen
3rklvoita tai margariinia
100gkantarelli- tai sienituorejuustoa
n. 1dlkuohukermaa
1tlsuolaa
hiven jauhettua valkopippuria
n. 1rkltuoretta timjamia
75gmozzarella-juustoraastetta

Valmistusohje

Sulata taikinalevy ja kauli se puolet ohuemmaksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai juomalasilla (halkaisija n. 8 cm) pyörylöitä. Pistele pyörylät haarukalla ja vuoraa pyörylöillä 7–8 cm leveät alumiiniset leivosmuotit. Levitä jokaiseen pohjaan 1 rkl tuorejuustoa. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 min. Näin saat hentuspohjat.

Valmista paiston aikana sienimuhennos. Puhdista ja paloittele sienet sekä kuutioi sipulit. Kuumenna rasva pannulla ja paista silputut sienet ja sipulit siinä. Lisää joukkoon tuorejuusto, kerma ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna muhennoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kermaa, mikäli muhennos on liian kuivaa (sienien kosteus vaikuttaa muhennoksen rakenteeseen). Lisää vielä juustoraaste (voit säästä osan pinnalle, jos haluat lopuksi kuorruttaa hentuset).

Jaa täyte hentusten koloihin. Koristele tuoreilla timjamin lehdillä. Halutessasi voi ripotella muhennoksen pinnalle vähän juustoraastetta ja kuorruttaa hentuset uunin yläosassa nopeasti niin, että juusto sulaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)