Juures-sinihomejuustorullat

Juures-sinihomejuustorullat
45 min, josta valmisteluaika 20 min

Juurekset ovat melko vahvoja maultaan ja niinpä ne sopivat hyvin yhdessä vahvojen mausteiden ja sinihomejuuston kanssa lehteviin reilusti taikinaa sisältäviin leivonnaisiin.

Kun leikkaat taikinarullasta viipaleita, anna toisella kädellä rullalle tukea, jotta se pysyy pyöreässä muodossa, terävä veitsi on tärkeä tässä (alle leikkuulauta).

Leikatut kierteet voi laittaa sellaisenaan kumolleen leivinpaperille, kunhan saumakohta on suljettu hyvin vettä sauma-aineena käyttäen.

Mikäli haluat rullista vegaanisia, käytä vegaanista tuorejuustoa ja mausta se reilusti rouhitulla mustapippurilla. Ripottele pinnalle vegaanista, paistoon sopivaa juustoraastetta.

noin 16 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
2porkkanaa (200 g)
2punajuurta (400 g)
puolikas palsternakka (100 g)
1rklrypsiöljyä
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
½-1dltuoretta salvia- tai oreganosilppua
175gsinihomejuustoa
Pinnalle:
1dlvahvaa juustoraastetta (esim. Mustaleima Emmental, 50 g)

Valmistusohje

  1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Taikinan sulaessa raasta juurekset ja kuullota niitä pannulla n. 10 min öljyssä. Lisää mausteet ja murusta sinihomejuusto joukkoon, sekoita tasaiseksi seokseksi. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Kauli sulanut taikinalevy isommaksi, n. 35 x 45 cm suorakaiteeksi (jauhotetulla) leivinpöydällä. Levitä kuullotettu ja maustettu lämmin täyte taikinalle. Kierrä levy tiukalle rullalle kääretortun tapaan. Nipistä pitkä sauma kiinni kostutetuin käsin ja käännä se alaspäin.

  4. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3 cm paloja ja aseta ne kumolleen uuninpellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 20-25 min.

VINKKI: Voit valmistaa rullat Myllyn Paras Lehtitaikina-, Voitaikina- tai Torttutaikinalevyistä. Jaa täyte levyille ja rullaa jokainen erikseen rullalle, leikkaa rullat kahtia ja aseta kumolleen paistumaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)