Syksyiset Sienihyrrät

Syksyiset Sienihyrrät
55 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Lehtitaikinasta saa helpolla pikkusuolaisia syötäviä: ison lehtitaikinalevyn voi kaulia ohuemmaksi tai pienemmät suorakaiteen muotoiset levyt voi käyttää sellaisenaan.
  • Syksyisin pikkusuolaisiin syötäviin kannattaa käyttää sieniä.
  • Mikäli käyttää valmiiksi kaaviloituja lehtitaikinalevyjä, voi tehdä eri levyjen sisään eri makuisia täytteitä, yksi kantarellista, yksi torvisienestä, yksi tatista jne. 
30 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
1lkelta- tai suppilovahveroita tms. sieniä
1keltainen paprika hienonnettuna
1-2sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
1tlkirveliä
¼tlvalkopippuria
1-2tlyrttisuolaa
100gsienituorejuustoa (esim. kantarelli)

Valmistusohje

Kauli sulaneet taikinalevyt noin puolet pidemmiksi tai sulanut iso lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi. Kuullota pannulla sienet, lisää pienet paprika- ja sipulikuutiot, mausteet ja tuorejuusto. Tarkista mieluinen maku.

Levitä täytettä taikinalevylle (n. 2-3 rkl/taikinalevy) tai koko täyte isolle lehtitaikinalevylle. Kääri pidemmäksi kaulittu levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rullatut levyt tai iso rullattu levy sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta tai koko iso rulla n. 1 cm:n viipaleiksi. Laita sienihyrrärullat joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä ja helppo, nopea yllätysvieraille. Voi hyödyntää pakastimeen unohtuneet torttutaikinat kesällä ja syksyllä!