Riista Spagetti

Riista Spagetti

Sportti Täysjyväspagetti on täysjyvädurumvehnästä valmistettu runsaskuituinen spagetti, joka on väriltään tumman täysjyvämakaronin väristä spagettia. Täysjyväspagetti on runsaskuituinen vaihtoehto perinteiselle spagetille. Urheilijoille ja kuntoilijoille terveellinen ja järkevä ruoka. Terveellisimmän jauhelihakastikkeen teet paistijauhelihasta tai vähärasvaisesta jauhelihasta. Älä lisää kastikkeeseen aina turhaan voita ja kermaa. Katajanmarja sopii riistan makuun eli sitä käytetään paljon riistan mausteena. Tiesitkö, että keskiajalla katajanmarjaa käytettiin Keski-Euroopassa pääasiassa mustapippurin väärennöksenä?

Katso video ohjeen alta, kuinka riista spagettia valmistettiin Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla.

noin 4:lle
Kastike:
400gjauhettua riistanlihaa, esim. hirvijauhelihaa
2punasipulia
2porkkanaa suikaleina
4-5murskattua valkosipulinkynttä
1rklriistafondia
½tlpaprikajauhetta
1tlmustapippuria myllystä
1tlktomaattimurskaa (400 g)
4dlvettä
2rklMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
persiljaa tai rakuunaa
katajanmarjoja
Lisäksi:
500gkeitettyä Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagettia

Valmistusohje

Paahda riistan liha, sipulisilppu ja porkkanasuikaleet pannulla. Lisää muut aineet ja nestettä tarpeen mukaan, anna kypsyä. Suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut pieneen tilkkaan vettä. Mausta. Sekoita kastike juuri keitetyn Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagetin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)