Lammasvartaat, lisäkkeenä Riisi+Ohraa

- Lampaanjauhelihalla syntyy eritoten pääsiäisen aikaan sopiva versio, muuten voi tehdä tavallisella jauhelihalla tai kanajauhelihalla
- Muotoile taikinasta grillitikkuihin lihapuikkoja.
- Käytä mureketaikinaan ruiskorppujauhoja, ne antavat makua.
- Tarjoile täysjyväisten viljasuurimoiden kanssa.
- Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä vartaita.
1 | punasipuli hienonnettuna | |
3-6 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
1 | tl | rypsiöljyä |
1 | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
2 | dl | kermaviiliä |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | kuivattua minttua |
2 | tl | oreganoa |
1-2 | tl | suolaa |
400 | g | lampaanjauhelihaa |
1 | muna | |
Lisäksi: | ||
12 | varrastikkua |
Valmistusohje
-
Nosta hienonnettu sipuli ja valkosipuli mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä runsas minuutti. Anna jäähtyä.
-
Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, lisää mausteet ja anna turvota hetken aikaa. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha, muna ja jäähtynyt sipuliseos ja sekoita puuharukalla tasaiseksi murekemassaksi.
-
Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin n. 15 cm pituisia ja n. 3 cm paksuisia vartaita tikkujen ympärille. Aseta ne leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan.
-
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15- 20 min. Grillikautena voit valmistaa grillissä.
-
Tarjoile juuri keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu tai Kokonainen Ohrasuurimoiden tai Irtonainen Riisi+Ohran tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.
VINKKI: Samalla ohjeella voi tehdä ison lihamurekkeen uunipellille. Muotoile koko taikina kostutetuin käsin n. 10 x 20 cm:n kokoiseksi ja n. 4 cm:n korkuiseksi murekkeeksi.
Kommentoi reseptiä