Lihamureke ja Lammasvartaat, lisäkkeenä Riisi+Ohraa

Lihamureke ja Lammasvartaat, lisäkkeenä Riisi+Ohraa

Käytä mureketaikinaan ruiskorppujauhoja, ne antavat makua. Muotoile taikinasta grillitikkuihin lihapuikkoja. Lampaanjauhelihalla syntyy eritoten pääsiäisen aikaan sopiva versio, muuten voi tehdä tavallisella jauhelihalla tai kanajauhelihalla. Tarjoile täysjyväisten viljasuurimoiden kanssa. Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä vartaita.

4:lle (3 varrasta/hlö)
1punasipuli hienonnettuna
3-6valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tlrypsiöljyä
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dlkermaviiliä
1tlmustapippuria
1tlkuivattua minttua
2tloreganoa
1-2tlsuolaa
400glampaanjauhelihaa
1muna
Lisäksi:
12varrastikkua

Valmistusohje

Nosta hienonnettu sipuli ja valkosipuli mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä runsas minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, lisää mausteet ja anna turvota hetken aikaa.  Lisää huoneenlämpöinen jauheliha, muna ja jäähtynyt sipuliseos ja sekoita puuharukalla tasaiseksi murekemassaksi.  Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin n. 15 cm pituisia ja n. 3 cm paksuisia vartaita tikkujen ympärille. Aseta ne leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan.  Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15- 20 min. Grillikautena voit valmistaa grillissä. Tarjoile juuri keitettyjenMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu tai Kokonainen Ohrasuurimoiden tai Irtonainen Riisi+Ohran tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.

VINKKI: Samalla ohjeella voi tehdä ison lihamurekkeen uunipellille. Muotoile koko taikina kostutetuin käsin n. 10 x 20 cm:n kokoiseksi ja n. 4 cm:n korkuiseksi murekkeeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)