Fetatäytteiset lihapullat ja basmatirisotto

Fetatäytteiset lihapullat ja basmatirisotto
45 min, josta valmisteluaika 30 min

Nämä fetatäytteiset lihapullat sopivat niin pääsiäisen aikaan kuin cocktailpalaksi juhliin.

Lihapullat voi tehdä tavallisesta sika-nauta jauhelihasta, mutta herkullisia lihapyöryköitä saat pääsisäiseksi, kun käytät karitsan jauhelihaa.

Karitsan jauheliha maistuu voimakkaammalle kuin sika-nauta jauheliha, mutta on miedompaa kuin lammas.

Voit valmistaa pyöryköistä lihattomia käyttämällä esimerkiksi nyhtökauraa.

Valitse chili sen mukaan, kuinka voimakkaita lihapullista haluat. Noin 10 cm pitkä mieto tavallinen punainen chili riittää useimmille voimakkuudeltaan mainiosti.

Tässä aromikas risotto on valmistettu käyttäen ruokaan perinteistä risottoriisiä irtonaisempaa ja aromaattisempaa basmatiriisiä.

4-5:lle
Lihapullat:
1dl
2dlkermaa, ranskankermaa tai kaurakermaa
1muna
2rklkuivattua sipulia rouheena (tai 1 iso tuore sipuli)
1tlsuolaa
1tljauhettua juustokuminaa
1tlsavupaprikajauhetta
1chilipalko (n. 10 cm)
400gsika-nauta jauhelihaa, karitsan jauhelihaa tai pieneksi hakattua nyhtökauraa
Täytteeksi:
200gfetajuustoa
1dltuoretta vahvaa minttua (tai 1 rkl kuivattua minttua)
Basmatirisotto:
250gbrokkoliinia
2rklvoita
3salottisipulia
4dlMyllyn Paras Basmati Riisiä
7-8dlvettä
1rklkasvisfondia
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
1dlkuivaa valkoviiniä tai puristettua sitruunanmehua ja vettä
3rklvoita
3rklparmesaaniraastetta
2rklsitruunankuoriraastetta
2rklsitruunanmehua
1,25dlranskankermaa (crème fraîche)
Annosten päälle:
2rklsitruunankuoriraastetta
3rklparmesaaniraastetta
(sitruunan viipaleita)

Valmistusohje

Sekoita korppujauhot kermaan, lisää muna ja kuivattu sipulirouhe. Mikäli käytät tuoretta sipulia, silppua ja kuullota se pannulla ensin. Sekoita taikinaan suola, juustokumina ja savupaprikajauhe. Puhdista ja hienonna chili pieneksi silpuksi. Lisää silppu taikinaan. Kun seos on turvonnut noin 5 minuuttia, lisää takinaan jauheliha tai hienoksi pilkottu nyhtökaura.

Hienonna tuore minttu tai käytä kuivattua minttua. Jaa fetajuusto 20 osaan leikaten pala veitsellä kuutioiksi ja pyörittele niitä mintturouheessa. Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä niin, että laitat jokaisen pyörykän sisään mintussa kieritetyn fetakuution.

Kypsennä fetalihapullia paistinpannulla (voit käyttää rasvaa pannulla) tai uunipellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin värisiksi.

Valmista yhtä aikaa basmatirisotto.

Puhdista ja paloittele brokkoliinit noin 2 cm paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Sulata 2 rkl voita kattilassa. Laita brokkoliinipalat ja sipulisilppu kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä. Lisää riisi joukkoon ja kuullota se nopeasi.

Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä riisiseoksen joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää välillä fondi, suola ja pippuria. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Lisää valkoviini tai vedellä reilusti laimennettua juuri puristettua sitruunanmehua. Hauduta vielä pari minuuttia.

Lisää risoton joukkoon voita, raastettua parmesaania ja hyvin pestyä raastettua sitruunankuorta. Purista vielä sitruunasta mehua joukkoon ja viimeistele risotto sekoittamalla siihen ranskankermaa. Tarkista ja maista mieluisa maku.

Jaa risottoa ja fetatäytteisiä lihapullia syviin lautasiin. Ripottele annoksille vielä raastettua parmesaania ja sitruunankuorta sekä halutessasi sitruunaviipale.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)