Klassinen spagettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa -resepti on parhaimmillaan itse tehdyistä lihapullista ja tomaattikastikkeesta valmistettuna. Mausteita vaihtamalla voit myös muokata reseptiä helposti.

Tomaattikastikkeen maku paranee jos sitä malttaa keittää pidempään miedolla lämmöllä. Kannattaa siis valmistaa sitä ajan kanssa isompi annos ja pakastaa siitä osan käytettäväksi myöhemmin. Etenkin jos kasvatat itse tomaatteja, tomaattikastike on kätevä tapa käyttää runsas sato kesän lopulla. 

Varaa aterialle keittämätöntä spagettia n. 80 - 100 g / ruokailija. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Muista kutsua syöjät pöytään ennenkuin spagetti valmistuu - syöjät odottavat spagettia, spagetti ei syöjiä!

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

Ainekset 4-6:lle annosta

Lihapullat:
400
g
sika-nautajauhelihaa
0,75-1
dl
kermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
3
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna
1
kananmuna
1
tl
suolaa
mustapippuria maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan
3-4
rkl
basilikaa hienonnettuna
3-4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
oreganoa
2
murskattua valkosipulinkynttä
2-3
rkl
oliiviöljyä
voita paistamiseen
Tomaattikastike:
2
prk
tomaattimurskaa
3-4
rkl
punaviinietikkaa
1
(puna)sipuli kuorittuna ja pilkottuna
2-3
valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna
1
tl
suolaa
2-3
rkl
sokeria
mustapippuria
1
laakerinlehti
2-3
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
chiliä tai cayennepippuria

Ohje

Lihapullat Italiano:

  1. Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pehmeiksi.

  2. Kaada kulhoon kerma tai kauravalmiste, riko mukaan kananmuna ja sekoita. Lisää pehmenneet sipulit ja korppujauho.

  3. Anna turvota hetki ja lisää mukaan jauheliha, yrtit, parmesaani ja mausteet. Sekoita hyvin, tarkista maku, muotoile lihapulliksi.

  4. Paista pannulla lähes kypsiksi. Lisää lihapullat tomaattikastikkeeseen.

 

Tomaattikastike:

  1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää perään sipulit ja valkosipulit, kuullota.

  2. Lisää chili, kuullota vielä hetki, älä kuitenkaan ruskista. Lisää mukaan vielä tomaattimurska, sokeri, etikka ja laakerinlehti.

  3. Anna keittyä miedolla lämmöllä noin 15-20 min. Tarkista maku. Lisää suola ja pippuri. Kastike saisi maultaan olla happaman imelä, karvaan runsas, mutta kuitenkin makeahko. Eli italialaisen herkullinen ja suun täyttävä maku.

  4. Lisää joukkoon lihapullat ja anna niiden kypsyä tomaattihauteessa miedolla lämmöllä kypsiksi.

  5. Tarjoile vastakeitetyn Myllyn Paras Spagetin kera. 

 

VINKKI: Lihapullat tarjoillaan spagetin, parmesaaniraasteen ja tuoreen basilikan kera. Itse tykkään rouhaista päälle vielä hieman tuoretta mustapippuria sekä lisätä pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä.

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.