Lihapullat Italiano

Lihapullat Italiano
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Klassinen spagettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa -resepti on parhaimmillaan itse tehdyistä lihapullista ja tomaattikastikkeesta valmistettuna. Mausteita vaihtamalla voit myös muokata reseptiä helposti.

Tomaattikastikkeen maku paranee jos sitä malttaa keittää pidempään miedolla lämmöllä. Kannattaa siis valmistaa sitä ajan kanssa isompi annos ja pakastaa siitä osan käytettäväksi myöhemmin. Etenkin jos kasvatat itse tomaatteja, tomaattikastike on kätevä tapa käyttää runsas sato kesän lopulla. 

Varaa aterialle keittämätöntä spagettia n. 80 - 100 g / ruokailija. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Muista kutsua syöjät pöytään ennenkuin spagetti valmistuu - syöjät odottavat spagettia, spagetti ei syöjiä!

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

4-6:lle
Lihapullat:
400gsika-nautajauhelihaa
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja 300 g
0,75-1dlkermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
3rklparmesaanijuustoa raastettuna
1kananmuna
1tlsuolaa
mustapippuria maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan
3-4rklbasilikaa hienonnettuna
3-4rkllehtipersiljaa hienonnettuna
1tloreganoa
2murskattua valkosipulinkynttä
2-3rkloliiviöljyä
voita paistamiseen
Tomaattikastike:
2prktomaattimurskaa
3-4rklpunaviinietikkaa
1(puna)sipuli kuorittuna ja pilkottuna
2-3valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna
1tlsuolaa
2-3rklsokeria
mustapippuria
1laakerinlehti
2-3rkloliiviöljyä
¼tlchiliä tai cayennepippuria

Valmistusohje

Lihapullat Italiano:

  1. Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pehmeiksi.

  2. Kaada kulhoon kerma tai kauravalmiste, riko mukaan kananmuna ja sekoita. Lisää pehmenneet sipulit ja korppujauho.

  3. Anna turvota hetki ja lisää mukaan jauheliha, yrtit, parmesaani ja mausteet. Sekoita hyvin, tarkista maku, muotoile lihapulliksi.

  4. Paista pannulla lähes kypsiksi. Lisää lihapullat tomaattikastikkeeseen.

 

Tomaattikastike:

  1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää perään sipulit ja valkosipulit, kuullota.

  2. Lisää chili, kuullota vielä hetki, älä kuitenkaan ruskista. Lisää mukaan vielä tomaattimurska, sokeri, etikka ja laakerinlehti.

  3. Anna keittyä miedolla lämmöllä noin 15-20 min. Tarkista maku. Lisää suola ja pippuri. Kastike saisi maultaan olla happaman imelä, karvaan runsas, mutta kuitenkin makeahko. Eli italialaisen herkullinen ja suun täyttävä maku.

  4. Lisää joukkoon lihapullat ja anna niiden kypsyä tomaattihauteessa miedolla lämmöllä kypsiksi.

  5. Tarjoile vastakeitetyn Myllyn Paras Spagetin kera. 

 

VINKKI: Lihapullat tarjoillaan spagetin, parmesaaniraasteen ja tuoreen basilikan kera. Itse tykkään rouhaista päälle vielä hieman tuoretta mustapippuria sekä lisätä pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä.

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)