Haettu sivustolta 10.10.2024
25 kommenttia
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
50 min
Lihamureke on oiva uuniruoka, jota voi tehdä kerralla vaikka tupla-annoksen ja pakastaa sitten osan.
Kun käytät mureketaikinassa ruiskorppujauhoja, saat siihen mukavan rukiisen makuvivahteen sekä kuituja.
Voit muokata lihamurekkeen täytettä lisäämällä siihen haluamiasi raaka-aineita: eri juustoja, vihanneksia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, keitettyä munaa jne.
Ainekset 4-6:lle annosta
400
g
jauhelihaa
1
dl
vettä + 1 dl kermaviiliä tai ruokakermaa
1
sipuli + 1 tl öljyä
1-2
kananmunaa
1-1½
tl
yrttisuolaa
rouhittua musta- (n. 1 tl) ja/tai valkopippuria (n. ⅓ tl)
Täyte:
½-1
prk
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
4-6
aurinkokuivattua tomaattia
½
tuore basilikaruukku
Ohje
- Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota. Hienonna sipuli, nosta se erikseen omaan kulhoon ja liruta päälle tilkka öljyä. Kypsennä mikrossa noin 1 minuutti. Tai paahda sipuli pannulla. Anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki mureketaikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen. Levitä valutetut fetajuustokuutiot, tomaattisuikaleet ja basilikasilppu murekkeen keskelle.
- Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa 30 - 40 minuuttia murekkeen paksuudesta riippuen.
VINKKI: Voit samalla paistaa uunissa perunalohkoja, sipuleja tai uunijuureksia. Levitä perunalohkot, sipulinpuolikkaat ja / tai juureskuutiot uunipellille murekkeen molemmin puolin. Pirskota niiden päälle vähän öljyä ja pinnalle yrttiseosta tms. maustetta.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
12.9.2020 - 15:17
Paras mitä on hyvä ja helppo.
Anonymous
kirjoitti
16.8.2020 - 22:12
olen laittanut myös ranskalaista sipulikeittoa
Anonymous
kirjoitti
7.2.2022 - 20:31
In reply to olen laittanut myös by Anonymous (not verified)
Kuin myös on oiva vaihtoehto
Anonymous
kirjoitti
5.4.2020 - 10:07
aion kokeilla, on juustoa niin paljon.
Käytän siihen mietoa valkohomejuustoa. Kerrompa sit miltä maistui.
Käytän siihen mietoa valkohomejuustoa. Kerrompa sit miltä maistui.
Anonymous
kirjoitti
1.10.2018 - 17:40
Ihanaa
Anonymous
kirjoitti
23.9.2018 - 15:04
pitää koittaa valmistaa
Anonymous
kirjoitti
28.10.2016 - 16:02
Ei huono. Tuunaan tätä ohuilla perunasuikaleilla ja sekaan sujautan 2-3 puolikasta sipulia.
Anonymous
kirjoitti
1.6.2016 - 10:19
Jos on kiire, niin voi vähän oikaista ohjetta. Sekoitin täyteaineet taikinaan. Tarpeeksi hienonnettuina menevät lastenkin suuhun.
Anonyymi
kirjoitti
11.9.2015 - 15:42
Mainio resepti! Olen tehnyt useasti tämän tuplana. Nestettä pitää kyllä silloin vähentää n. puoli desiä. Toimii hyvin pakasteestakin otettuna.
Anonyymi
kirjoitti
1.6.2015 - 19:44
Tämä resepti toimi hienosti aivan sellaisenaankin. Erittäin maukasta vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä. Kiitos siis upeasta reseptistä! Hyvä vinkki tuo sipulin pehmentäminen mikrossa myös.
Anonyymi
kirjoitti
23.1.2015 - 13:25
Toimiva resepti! Glutenittomana korvasin korppujauhot blenderissä hienonnetuilla kuorellisilla seesaminsiemenillä.
Kermaviilin korvasin pepperonien liemellä, antaa kivasti makua, jos täytteet ovat vähän mauttomampia :)
Kermaviilin korvasin pepperonien liemellä, antaa kivasti makua, jos täytteet ovat vähän mauttomampia :)
Anonyymi
kirjoitti
17.8.2014 - 16:54
Lisäsin taikinaan munan, Herbamarea ja 'maustamatonta ja suolatonta' vichyä.
Levitin taikinan pellille, sirottelin homejuustomuruset ja rullasin. Keitetyt perunat ja porkkanat pyörittelin yrttimausteessa ja voissa pannulla, lisäksi salaattia. Lautaset tulivat tyhjiksi, asialla murrosikäsiet pojat ;)
Levitin taikinan pellille, sirottelin homejuustomuruset ja rullasin. Keitetyt perunat ja porkkanat pyörittelin yrttimausteessa ja voissa pannulla, lisäksi salaattia. Lautaset tulivat tyhjiksi, asialla murrosikäsiet pojat ;)
Anonyymi
kirjoitti
27.10.2013 - 12:06
Täytteeksi omena-lampaankääpäsilppua maustettuna kanelilla ja kardemummalla ja Auralla, NAM.
Anonymous
kirjoitti
26.4.2020 - 19:00
Tuo noi kyl mää teen murekkeen ihan jauhelihasta eik mul ooo mittään sen sisäl
Anonyymi
kirjoitti
15.6.2013 - 08:38
Pidin ohjeesta. Itse laitan kanttarelleja tai mustatorvisieniä lisäksi sisälle. Tulee todella maukas.
Anonyymi
kirjoitti
18.2.2012 - 20:38
Aivan erinomainen resepti! Laitoin mausteiden lisäksi myös hieman makeaa chilikastiketta, toimi erittäin hyvin. Käytin myös aurinkokuivattujen tomaattien tilalla punaista pestoa, maistui todella herkulliselta.
Anonyymi
kirjoitti
15.1.2012 - 13:08
Meni juuri kirjanmerkkeihin. Tällä pääsee uusavuttominkin kokki ruuanlaiton maailmaan. Reseptiä muuntelemalla saa arkiherkkua eri elämäntilanteisiin - voi sitten vanhainkodin kiikkustuolissa muistella "minä ja täytetty lihamureke..."
Anonyymi
kirjoitti
3.5.2011 - 07:49
Kysyisin käykö kaurakerma yhtä hyvin kuin tavalliset ruokakermat?
Anonymous
kirjoitti
22.10.2016 - 16:57
Itse käytän Oatlyn kaurakermaa useimpiin kermaa vaativiin ruokiin ja hyvältä maistuvat. Letut ja pullankin teen kaurajuomaan.
Anonyymi
kirjoitti
3.5.2011 - 08:30
Kerman voi korvata kaurakermalla. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2011 - 16:06
Sika-nauta yleensä parempaa murekkeisiin ja lihapulliin.
Anonyymi
kirjoitti
19.11.2010 - 14:44
Tämä on superhyvä ohje. Olen käyttänyt vuosikausia. Nyt oli pakko tulostaa uusi ohje, kun vanhasta ei enää saanut selvää.
Anonyymi
kirjoitti
3.8.2010 - 20:27
Hyvin maukas mureke. Mietin mikä jauheliha olisi paras. Onko jauhelihasta suositusta, pelkkä nauta, sika-nauta?Pilkoin itse fetaa, tosin mureni jonkinverran mutta ei haitannut.
Anonyymi
kirjoitti
4.8.2010 - 08:27
Jauhelihaksi voi käyttää haluamaansa jauheliaa. Eri jauhelihoilla merekkeesta saa erimakuisia.
Anonyymi
kirjoitti
30.6.2010 - 19:29
Ruiskorppujauho oli huikea. Laitoin kyllä itse jauhamaani, mutta toimi tosi hyvin. Lisäilin vähän kuivattuja, jauhettuja sieniä ja valkosipulia. Niiden ystävä kun olen. Lohkoperunoita kokeilin ensi kerran. Sietämättömän hyvää, ähkyy äijä. Kiitti.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R