Lihamureke on oiva uuniruoka, jota voi tehdä kerralla vaikka tupla-annoksen ja pakastaa sitten osan.

Kun käytät mureketaikinassa ruiskorppujauhoja, saat siihen mukavan rukiisen makuvivahteen sekä kuituja.

Voit muokata lihamurekkeen täytettä lisäämällä siihen haluamiasi raaka-aineita: eri juustoja, vihanneksia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, keitettyä munaa jne.

Ainekset 4-6:lle annosta

400
g
jauhelihaa
1
dl
vettä + 1 dl kermaviiliä tai ruokakermaa
1
sipuli + 1 tl öljyä
1-2
kananmunaa
1-1½
tl
yrttisuolaa
rouhittua musta- (n. 1 tl) ja/tai valkopippuria (n. ⅓ tl)
Täyte:
½-1
prk
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
4-6
aurinkokuivattua tomaattia
½
tuore basilikaruukku

Ohje

  1. Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota. Hienonna sipuli, nosta se erikseen omaan kulhoon ja liruta päälle tilkka öljyä. Kypsennä mikrossa noin 1 minuutti. Tai paahda sipuli pannulla. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita kaikki mureketaikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen. Levitä valutetut fetajuustokuutiot, tomaattisuikaleet ja basilikasilppu murekkeen keskelle.

  3. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa 30 - 40 minuuttia murekkeen paksuudesta riippuen.

VINKKI: Voit samalla paistaa uunissa perunalohkoja, sipuleja tai uunijuureksia. Levitä perunalohkot, sipulinpuolikkaat ja / tai juureskuutiot uunipellille murekkeen molemmin puolin. Pirskota niiden päälle vähän öljyä ja pinnalle yrttiseosta tms. maustetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.