Täytetty lihamureke

Täytetty lihamureke

Lihamureke on oiva uuniruoka, jota voi tehdä kerralla vaikka tupla-annoksen ja pakastaa sitten osan. Kun käytät ruiskorppujauhoja mureketaikinassa, saat siihen mukavan hiukan rukiisen maun ja kuituja. Lihamurekkeen täytteeksi voi ideoida sitä mistä pitää: eri juustoja, vihanneksia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, keitettyä munaa jne.

4-6:lle
400gjauhelihaa
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
tai Ruiskorppujauhoja
1dlvettä + 1 dl kermaviiliä tai ruokakermaa
1sipuli + 1 tl öljyä
1-2kananmunaa
1-1½tlyrttisuolaa
rouhittua musta- (n. 1 tl) ja/tai valkopippuria (n. ⅓ tl)
Täyte:
½-1prkfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
4-6aurinkokuivattua tomaattia
½tuore basilikaruukku

Valmistusohje

Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota. Hienonna sipuli, nosta se erikseen omaan kulhoon ja liruta päälle tilkka öljyä. Kypsennä mikrossa noin 1 minuutti. Tai paahda sipuli pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki mureketaikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen. Levitä valutetut fetajuustokuutiot, tomaattisuikaleet ja basilikasilppu murekkeen keskelle. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa 30 - 40 minuuttia murekkeen paksuudesta riippuen.

VINKKI: Voit samalla paistaa uunissa perunalohkoja, sipuleja tai uunijuureksia. Levitä perunalohkot, sipulinpuolikkaat ja / tai juureskuutiot uunipellille murekkeen molemmin puolin. Pirskota niiden päälle vähän öljyä ja pinnalle yrttiseosta tms. maustetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Jos on kiire, niin voi vähän oikaista ohjetta. Sekoitin täyteaineet taikinaan. Tarpeeksi hienonnettuina menevät lastenkin suuhun.
Mainio resepti! Olen tehnyt useasti tämän tuplana. Nestettä pitää kyllä silloin vähentää n. puoli desiä. Toimii hyvin pakasteestakin otettuna.
Tämä resepti toimi hienosti aivan sellaisenaankin. Erittäin maukasta vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä. Kiitos siis upeasta reseptistä! Hyvä vinkki tuo sipulin pehmentäminen mikrossa myös.
Toimiva resepti! Glutenittomana korvasin korppujauhot blenderissä hienonnetuilla kuorellisilla seesaminsiemenillä. Kermaviilin korvasin pepperonien liemellä, antaa kivasti makua, jos täytteet ovat vähän mauttomampia :)
Lisäsin taikinaan munan, Herbamarea ja 'maustamatonta ja suolatonta' vichyä. Levitin taikinan pellille, sirottelin homejuustomuruset ja rullasin. Keitetyt perunat ja porkkanat pyörittelin yrttimausteessa ja voissa pannulla, lisäksi salaattia. Lautaset tulivat tyhjiksi, asialla murrosikäsiet pojat ;)
Täytteeksi omena-lampaankääpäsilppua maustettuna kanelilla ja kardemummalla ja Auralla, NAM.
Pidin ohjeesta. Itse laitan kanttarelleja tai mustatorvisieniä lisäksi sisälle. Tulee todella maukas.
Aivan erinomainen resepti! Laitoin mausteiden lisäksi myös hieman makeaa chilikastiketta, toimi erittäin hyvin. Käytin myös aurinkokuivattujen tomaattien tilalla punaista pestoa, maistui todella herkulliselta.
Meni juuri kirjanmerkkeihin. Tällä pääsee uusavuttominkin kokki ruuanlaiton maailmaan. Reseptiä muuntelemalla saa arkiherkkua eri elämäntilanteisiin - voi sitten vanhainkodin kiikkustuolissa muistella "minä ja täytetty lihamureke..."
Kysyisin käykö kaurakerma yhtä hyvin kuin tavalliset ruokakermat?

Pages