Luumumureke

Myllyn Paras
6-8:lle
600gporsaan tai muuta lihaa
1iso sipuli
1tlöljyä
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
1½-2dlruokakermaa tai lihalientä
1-2munaa
1tlmustapippuria tai pippurisekoitusta myllystä
1tlsuolaa
Täyte:
100-200gmaksapasteijaa tai -makkaraa
12liotettua, kivetöntä luumua
½-1dlhienonnettua persiljaa
½-1tlrakuunaa

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200-225-asteeseen. Sekoita hienonnettu sipuli ja öljytilkka kulhossa ja kypsennä n. 1 min mikrossa. Anna jäähtyä. Kaada korppujauhot kulhoon, lisää neste, sekoita ja anna turvota. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi ja taputtele se leivinpaperin päälle parin cm:n paksuiseksi tasaiseksi levyksi. Levitä keskelle maksapasteija tai maksamakkaraviipaleet, hienonnettu persilja, rakuuna ja luumut. Nosta reunat leivinpaperia apuna käyttäen täytteen päälle. Taputtele pinta sileäksi kostutetuin käsin. Paista 200-225-asteessa 35-45 minuuttia. Murekkeen kanssa yhtä aikaa kypsyvät uunipannulla lohkoperunat, sipuli-, porkkana- tai lanttusuikaleet. Vihreäksi kasvislisäkkeeksi voit tarjota vielä ruusu- tai parsakaalia ja maustekurkkua. Luumun tilalle sopii myös pari hapahkoa omenaa lohkottuna.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)