Maksamurekepihvit

Maksamurekepihvit
  • Maksapihvien makua on kevennetty jauhelihalla, jolloin maksapihveistä tulee maistuvaa ruokaa.
  • Maksamureketaikina saa olla melko löysää, koska se kiinteytyy paistettaessa. Älä tee pihveistä liian isoja, vaan paistinlastasi levyisiä, jotta pystyt kääntämään pihvit helposti.
  • Maksapihvien kanssa maistuvat tuhdit lisäkkeet, kuten sipuli, keitetyt ohrasuurimot ja uunijuurekset: punajuuri, porkkana ja palsternakka uunissa kuutioina paistettuna.
  • Puolukkasurvos ja pippurinen kermakastike kruunaavat herkun.
  • Jos syöjien joukossa on sekä maksaruokia rakastavia että kaihtavia ihmisiä, kannattaa ostaa kerralla reilu määrä jauhelihaa ja tehdä toisesta puolesta klassisia jauhelihapihvejä.
n. 12 pihviä
dlKorppujauho 300 g
2dlruokakermaa
1muna
200gjauhelihaa
300gjauhettua naudanmaksaa
1iso sipuli
2rklhäränlihafondia
1tlrouhittua mustapippuria
1/3tljauhettua valkopippuria
1tlkuivattua meiramia tai salviaa
Paistamiseen:
voita, rypsiöljyä
Kermakastike:
2dlkuohukermaa
150gpippuri(tuore)juustoa
1dlmaitoa
1rklsoijakastiketta
1rklvahvaa sinappia
(1rklkonjakkia)
Lisäksi:
puolukkasurvosta
Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo 1 kg
ja/tai uunijuureksia ja sipulia

Valmistusohje

Sekoita korppujauhot kermaan, lisää muna, jauheliha ja jauhettu maksa. Hienonna sipuli ja paahda sitä hetki pannulla. Lisää paistettu sipuli ja muut maustavat aineet taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta ruokalusikalla tai pikkukauhalla isohkoja pihvejä paistinpannulle, muotoile pihvit lusikan ja paistolastan avulla pyöreiksi. Pasta pihvejä miedolla lämmöllä voi-rypsiöljyseoksessa paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi.

Valmista kastike: kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa koko ajan sekoittaen, lisää kiehuvaan kermaan pippurijuusto ja sekoita niin, että juusto sulaa joukkoon. Sekoita mukaan vielä n. 1 dl maitoa ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja sekoita maustavat aineet kastikkeen joukkoon.

Tarjoile pihvit puolukkasurvoksen, kermakastikkeen ja keitettyjen suurimoiden ja / tai uunissa paistettujen sipulien & uunijuuresten kanssa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)