Maksapihvien makua on kevennetty jauhelihalla, jolloin maksapihveistä tulee maistuvaa ruokaa.

Maksamureketaikina saa olla melko löysää, koska se kiinteytyy paistettaessa. Älä tee pihveistä liian isoja, vaan paistinlastasi levyisiä, jotta pystyt kääntämään pihvit helposti.

Maksapihvien kanssa maistuvat tuhdit lisäkkeet, kuten sipuli, keitetyt ohrasuurimot ja uunijuurekset: punajuuri, porkkana ja palsternakka uunissa kuutioina paistettuna.

Puolukkasurvos ja pippurinen kermakastike kruunaavat herkun.

Jos syöjien joukossa on sekä maksaruokia rakastavia että kaihtavia ihmisiä, kannattaa ostaa kerralla reilu määrä jauhelihaa ja tehdä toisesta puolesta klassisia jauhelihapihvejä.

Ainekset n. 12 pihviä annosta

2
dl
ruokakermaa
1
muna
200
g
jauhelihaa
300
g
jauhettua naudanmaksaa
1
iso sipuli
2
rkl
häränlihafondia
1
tl
rouhittua mustapippuria
1/3
tl
jauhettua valkopippuria
1
tl
kuivattua meiramia tai salviaa
Paistamiseen:
voita, rypsiöljyä
Kermakastike:
2
dl
kuohukermaa
150
g
pippuri(tuore)juustoa
1
dl
maitoa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
vahvaa sinappia
(1
rkl
konjakkia)
Lisäksi:
puolukkasurvosta
ja/tai uunijuureksia ja sipulia

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaan, lisää muna, jauheliha ja jauhettu maksa. Hienonna sipuli ja paahda sitä hetki pannulla. Lisää paistettu sipuli ja muut maustavat aineet taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Ota taikinasta ruokalusikalla tai pikkukauhalla isohkoja pihvejä paistinpannulle, muotoile pihvit lusikan ja paistolastan avulla pyöreiksi. Pasta pihvejä miedolla lämmöllä voi-rypsiöljyseoksessa paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi.

  3. Valmista kastike: kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa koko ajan sekoittaen, lisää kiehuvaan kermaan pippurijuusto ja sekoita niin, että juusto sulaa joukkoon. Sekoita mukaan vielä n. 1 dl maitoa ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja sekoita maustavat aineet kastikkeen joukkoon.

  4. Tarjoile pihvit puolukkasurvoksen, kermakastikkeen ja keitettyjen suurimoiden ja / tai uunissa paistettujen sipulien & uunijuuresten kanssa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.