Ainekset 1:lle annosta

150-200
g
nuoren naudan tasapaksuja maksaviipaleita
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
voita
ripaus suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
Kaprisohra:
2
tl
rypsiöljyä
1-2
sipulia silputtuna
4-5
dl
vettä
2
tl
vasikanfondia tai ½ lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä
1-4
rkl
kapriksia
vähän hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. PIHVIT: Paista pihvit juuri ja juuri kypsäksi, niin että ne jää vähän punertavaksi sisältä, mutta ei raa'aksi. Jos maksaa paistaa liian pitkään, se kuivuu helposti.

  2. KAPRISOHRA: Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja ohrasuurimot. Kuullota hetken aikaa sekoitellen. Lisää vajaa 5 dl vettä sekä mausteeksi vasikanfondia ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan. Sekoita kaprikset joukkoon vähän ennen kuin ohra on kypsää. Tarkista maku.

  3. Tarjoa ohra vastapaistettujen maksapihvien ja tomaattilohkojen kanssa.

Resepti:
Pekka Pouta/Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.