Paistettua maksaa ja kaprisohraa

Myllyn Paras
1:lle
150-200gnuoren naudan tasapaksuja maksaviipaleita
1tlrypsiöljyä
1tlvoita
ripaus suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
Kaprisohra:
2tlrypsiöljyä
1-2sipulia silputtuna
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty kokonainen Ohrasuurimoita
4-5dlvettä
2tlvasikanfondia tai ½ lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä
1-4rklkapriksia
vähän hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

PIHVIT: Paista pihvit juuri ja juuri kypsäksi, niin että ne jää vähän punertavaksi sisältä, mutta ei raa'aksi. Jos maksaa paistaa liian pitkään, se kuivuu helposti. KAPRISOHRA: Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja ohrasuurimot. Kuullota hetken aikaa sekoitellen. Lisää vajaa 5 dl vettä sekä mausteeksi vasikanfondia ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan. Sekoita kaprikset joukkoon vähän ennen kuin ohra on kypsää. Tarkista maku. Tarjoa ohra vastapaistettujen maksapihvien ja tomaattilohkojen kanssa.

Resepti:
Pekka Pouta/Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kapris ja ohra tuntuivat sopivan tosi hyvin yhteen. Maksalle teimme ruskean kastikkeen, kun olemme sellaiseen maksan yhteydessä tottuneet. Hyviä ohjeita kumpainenkin. Nam.