Ainekset 3:lle annosta

300
g
broilerin- tai naudan maksaa
1
sipuli
(2
valkosipulinkynttä)
1
rkl
rypsiöljyä
1-2
dl
pakastettuja suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
2-2½
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvapohjaista tuotetta
½
tl
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
hienonnettua kirveliä tai persiljaa
n.2
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
n.1
l
vettä
suolaa

Ohje

  1. Paloittele maksa ja silppua sipulit. Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä n. 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Kuullota silputut sipuli, lisää paloiteltu maksa ja paista hetken aikaa. Lisää sulaneet sienet ja kaada lopuksi joukkoon ruokakerma. Anna hautua hiljalleen viitisen minuuttia.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää sekaan lopuksi hienonnettua persiljaa tai kirveliä. Tarkista maku. Tarjoa maksa ohrasuurimoiden ja puolukkasurvoksella maustetun porkkanaraasteen kera.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.