pakastettuja suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
2-2½
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvapohjaista tuotetta
½
tl
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
hienonnettua kirveliä tai persiljaa
n.2
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
n.1
l
vettä
suolaa
Ohje
Paloittele maksa ja silppua sipulit. Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä n. 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuullota silputut sipuli, lisää paloiteltu maksa ja paista hetken aikaa. Lisää sulaneet sienet ja kaada lopuksi joukkoon ruokakerma. Anna hautua hiljalleen viitisen minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla, lisää sekaan lopuksi hienonnettua persiljaa tai kirveliä. Tarkista maku. Tarjoa maksa ohrasuurimoiden ja puolukkasurvoksella maustetun porkkanaraasteen kera.
Kommentteja ja keskustelua