Haettu sivustolta 12.12.2024
Ainekset 4-6:lle annosta
400
g
jauhelihaa
1½
dl
ruokakermaa tai vastaavaa (7-10 % rasvaa)
1
sipuli silputtuna + 1 tl rypsiöljyä
2
porkkanaa raasteena (n. 150 g)
150
g
kesäkurpitsaa raasteena
1
muna
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä§
1
dl
hienonnettua persiljaa tai ½ dl persiljaa ja ½ dl muita yrttejä
Lisäksi:
6-8
perunaa
4
punasipulia
1
paprika
2
tl
öljyä
Ohje
- Sekoita sipulisilppu ja öljy mikronkestävässä astiassa. Nosta mikroon ja kypsennä n. 1 minuutti.
- Kaada korppujauhot ja ruokakerma kulhoon ja anna turvota hetken aikaa. Vatkaa puuhaarukalla joukkoon sipulisilppu, muna, mausteet, jauheliha, yrtit ja raastetut kasvikset. Sekoita kuohkeaksi ja kiinteäksi.
- Kaada mureketaikina leivinpaperoidun uunipannun päälle. Muotoile taikina kostutetuin käsin pitkäksi ja tasaiseksi murekkeeksi uunipannun keskelle tai toiseen reunaan.
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Kuori sipulit ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa sipulit ja paprikat kahteen tai neljään osaan.
- Pirskota leivinpaperille öljyä ja lado perunat leikattu puoli alaspäin paperin päälle murekkeen viereen. Levitä joukkoon sipulit ja paprikat, kiepsauta ne öljyssä. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 200-225-asteessa 35-40 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Resepti:
Kati Nappa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua