Kirjava lihamureke

Myllyn Paras
4-6:lle
400gjauhelihaa
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
tai Ruiskorppujauhoja
dlruokakermaa tai vastaavaa (7-10 % rasvaa)
1sipuli silputtuna + 1 tl rypsiöljyä
2porkkanaa raasteena (n. 150 g)
150gkesäkurpitsaa raasteena
1muna
1tlsuolaa
mustapippuria myllystä§
1dlhienonnettua persiljaa tai ½ dl persiljaa ja ½ dl muita yrttejä
Lisäksi:
6-8perunaa
4punasipulia
1paprika
2tlöljyä

Valmistusohje

Sekoita sipulisilppu ja öljy mikronkestävässä astiassa.
Nosta mikroon ja kypsennä n. 1 minuutti. Kaada korppujauhot ja ruokakerma
kulhoon ja anna turvota hetken aikaa. Vatkaa puuhaarukalla joukkoon muna,
mausteet, jauheliha, yrtit ja raastetut kasvikset. Sekoita kuohkeaksi ja
kiinteäksi. Kaada mureketaikina leivinpaperoidun uunipannun päälle. Muotoile
kostutetuin käsin pitkäksi ja tasaiseksi murekkeeksi keskelle tai toiseen
reunaan.

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne pitkittäin kahtia. Kuori
sipulit ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa sipulit ja paprikat kahteen tai
neljään osaan. Pirskota leivinpaperille öljyä ja lado perunat leikattu puoli
alaspäin paperin päälle. Levitä joukkoon sipulit ja paprikat, kiepsauta ne
öljyssä.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 200-225-asteessa
35-40 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)