Sydänpihvit sydänpastalla

Sydänpihvit sydänpastalla

Tässä tehdään sydämellisesti sydämen muotoisia pihvejä. Ne voi tehdä jauhetusta vähärasvaisesta jauhelihasta, broilerista tai kalasta. Mureketaikinaan käytetään kauralesettä, josta saadaan betaglukaania, liukoista kuitua. Sydänpihvit tarjoillaan juuri keitetyn kuitupitoisen sydänmakaronin kanssa.

noin 12 pihviä
Sydänpihvit:
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1pssipulikeittoaineksia
1tlkananasmurskaa (pieni, n. 225 g)
2dlkevytkermaviiliä tai soijajogurttia
1muna
½kgkevytjauhelihaa, kanajauhelihaa tai jauhettua kalaa (alle 10% rasvaa)
200gsipulia (esim. pakaste)
1tlchili- tai mustapippuria
Koristeeksi:
1tlkananaskuutioita (pieni, n. 225 g)
4minitomaattia
Pikkusydämet:
1psMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia

Valmistusohje

Sekoita kulhossa Kauralese, sipulikeittoainekset, ananasmurska ja kevyt kermaviili tmv. Anna turvota hetki. Lisää muna ja jauhettu vähärasvainen liha, kana tai kala. Lisää mieleiset maustavat aineet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sydämen muotoisia pihvejä leivinpaperille uunipellille. Voit käyttää muotoilussa apuna isohkoja sydämen muotoisia piparimuotteja. Laita jokaisen pihvin keskelle pieni ananaspala ja minitomaatinlohko. Kypsennä pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Sydänpihvien kypsyessä keitä Sydän makaronit pakkauksen ohjeen mukaan (7 min). Tai valmista pihvit etukäteen ja kuumenna mikrossa ennen tarjoilua. Laita (sydän)lautaselle runsaasti sydänmakaroneja sydämen muotoon ja asettele annoksen keskelle sydämen muotoinen pihvi. Tarjoile tomaattikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI: Vaihtoehtona juhlavampaan annokseen voit käyttää ulkofileepihviä, jonka leikkaat veitsellä sydämen muotoiseksi ja paistat kuumalla pannulla sekä maustat pippurilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Tosi kevyt ja maukas
Tosi hyvää maistui ,sekä isoille ,että pienille.Helpolla hyvää!
aivan ihanaa!!
Oikein makoisa.
Herkullisen nälöinen /makuinen. Pihvien muoto erikoinen vaan kaavaan nähden. Hyvää mami.....
Oli maistuvaa
kerrankin ohje, joka upposi tyttäriimme heti ! Sydän-muodolla lienee suuri osuus asiassa... Itse tosin jätin ananaspalat pois pihvin päältä ja laitoin ne koristeeksi salaatin päälle.